Yes! Voit tuoda varauksia milloin tahansa tuontityökalumme avulla.

Huomaa: Jos tilisi on yhdistetty Booking.comiin, nämä varaukset tuodaan automaattisesti Sirvoyhin. Muista ohittaa kaikki Booking.com -varaukset tuonnista.

Kuinka tuoda varauksia

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Sirvoy-tili -> Tuo varaukset.
 2. Anna varaustiedot – joko täyttämällä lomake manuaalisesti tai lataamalla CSV -tiedosto (katso alla olevat vaatimukset).
 3. Napsauta TARKISTA.
 4. Tarkista virheet ja varoitukset viemällä hiiri virhe-/varoituskuvakkeen päälle ja muokkaamalla lomaketta tarvittaessa. (Näiden ero selitetään alla.)
 5. Napsauta TARKISTA uudelleen. Kun virheitä ei tapahdu, TUO -painike tulee näkyviin.
 6. Napsauta TUO.
 7. Näet vahvistussivun, jossa voit napsauttaa linkkejä nähdäksesi varauksien tiedot.

CSV -tiedostoa koskevat vaatimukset

1. Kentät erotetaan pilkulla (,). Jos kentän tiedot sisältävät pilkun, ympäröi se lainausmerkeillä (“). Siksi,

 • jos viet CSV -tiedoston Excelistä (Windows), valitse “pilkku” erottajaksi.
 • Jos viet CSV -tiedoston Numbersista (Apple), varmista, että olet asettanut pisteen (.) desimaalijakajaksi kohdassa “Järjestelmäasetukset> Kieli ja alue> Lisäasetukset -> Yleiset”. Sinun on ehkä käynnistettävä Numbers uudelleen ennen CSV -tiedoston viemistä.

2. Seuraavat otsikot ovat pakollisia: Room No., Check-in, Check-out, Number of Guests, Price per Night, First Name. Näiden otsikoiden järjestyksellä ei ole merkitystä.

3. Seuraavat otsikot ovat valinnaisia: Booking ID, Last Name, Company, Address, Post/Zip Code, City, Country, Phone, Email, Guest Message, Comment, Confirmed (syötä “0” vahvistamattomalle varaukselle ja “1” vahvistetulle varaukselle), Guest Name (käytetään huonekohteisesti yhdistetyissä varauksissa), Room Comment (käytetään huonekohteisesti yhdistetyissä varauksissa), Language (kaksikirjaiminen koodi; esim. “fi” vastaa suomi).

Huomaa:

 • Näiden otsikoiden on oltava täsmälleen kuten edellä mainittiin. Tämä tarkoittaa, että sinun on käytettävä englanninkielisiä otsikoita kaikilla kielillä.
 • Jos kohdassa Language ei ole asetettu mitään, varauksen ensisijainen kieli on oletuksena englanti. Jos englanti ei ole yksi tuetuista kielistäsi, se on oletuksena tilisi kieli.

4. Varauksia tuodessa voit käyttää eri päivämäärämuotoja, kuten:

Esimerkki Tuodaan:
01/02/2024 kk/pp/vvvv
01-02-2024 pp-kk-vvvv
01.02.2024 pp.kk.vvvv
2024/02/01 vvvv/kk/pp
2024-02-01 vvvv-kk-pp
2024.02.01 ei kelvollinen

5. Rivit voidaan yhdistää yhdeksi varaukseksi, jos samaa varaustunnusta käytetään. Ota silloin huomioon seuraavat tiedot:

 • Jotkin kentät ohitetaan varaukseen liittyvän ensimmäisen rivin jälkeisillä riveillä.
 • Etunimi ja sukunimi jätetään huomiotta vain, jos molemmat vastaavat varaukseen liittyvää ensimmäistä riviä. Muissa tapauksessa molemmat yhdistetään ja tuodaan kyseisen huoneen vieraan nimeksi – mutta vain jos vieraan nimi ei sisällä jo muita tietoja.
 • Kommentti ohitetaan vain, jos se vastaa ensimmäistä liittyvää riviä. Muussa tapauksessa se tuodaan kyseisen huoneen kommenttina – mutta vain jos huonekommentti ei sisällä jo muita tietoja.

6. Tiedosto saa olla enintään 100 riviä. Jos tiedosto on tätä suurempi, se on jaettava useisiin alle 100 rivin tiedostoihin.

Virheiden ja varoitusten välinen ero

Kun tiedot on vahvistettu, saatat nähdä virheitä ja/tai varoituksia tietyissä soluissa. Kun viet hiiren kuvakkeen päälle, näet syyn siihen.

Bildschirmfoto 2021-09-09 um 14 23 52

Niin kauan kuin näet virheitä, varauksia ei voi tuoda. Siksi et myöskään näe TUO -painiketta. Esimerkkejä virheistä ovat:

 • Huone ei ole saatavilla pyydetyillä päivämäärinä -> Jos huone on jo varattu.
 • Huonelle [huoneen nimi] löytyy varaus [samana päivämäärä] useammin kuin kerran -> Jos samaan huoneeseen ja samana päivämäärään löytyy toinen varaus samassa tiedostossa.
 • Virheellinen huoneen numero -> Jos huonetta ei ole tai se on kirjoitettu väärin.
 • Virheellinen puhelinnumero. Mahdollisesti virheellinen numero tai puuttuva tieto kohdassa Maa -> Jos puhelinnumeroa ei voida vahvistaa ja maa puuttuu tai on virheellinen.
 • Tämä tiedosto on liian suuri tuontia varten, enimmäismäärä rivejä: 100. Ole hyvä ja jaa se pienempiin osiin. -> Tiedosto ylittää 100 riviä. Katso kohta 6 tiedostoa koskevista vaatimuksista.

Bildschirmfoto 2021-09-09 um 14 24 05

Toisaalta varoitukset eivät estä varausten tuontia. Ne vain ilmoittavat, että jotkin tiedot eivät ehkä vastaa asetuksiasi tai ne jäävät pois lopullisesta tuonnista. Esimerkkejä varoituksista ovat:

 • Suurempi kuin tämän huoneen maksimimäärä ([numero]) -> Jos tiedoston “Vieraiden määrä” on suurempi kuin “Vieraiden enimmäismäärä”, jonka todella sallit tämän huonetyypin asetuksissasi.
 • Virheellinen tai puuttuva tieto Maa voi aiheuttaa sen, että puhelinnumero on virheellinen -> Jos maakoodi puuttuu tai on väärä (esim. “UK” “GB”:n sijaan).