Laskutustoimintomme avulla voit luoda laskuja suoraan varauksesta. Tätä varten sinun on ensin aktivoitava laskutusmoduuli kohdassa Asetukset -> Talous -> Laskutusmoduuli. Jälkeenpäin voit siirtyä varaustietosivulle ja seurata näitä ohjeita:

  1. Valitse Luo lasku varauksen Maksu-osiosta
  2. Varmista Luo lasku -sivulta, että laskun vastaanottaja on oikea.
  3. Valitse sovellettavat maksuehdot. Jos Käteislasku on valittuna, voit myös määrittää, mitä maksutapaa (ja liitettyä pääkirjatiliä) tulee käyttää, koska maksu rekisteröidään automaattisesti, kun luot käteislaskun.
  4. Varmista, että laskun kieli on oikea. Huomaa, että kun lasku on luotu, se tulostetaan aina tällä kielellä.
  5. Valitse, haluatko näyttää varaustiedot laskussa. Voit myös muokata laskutusmoduulin asetuksissa määriteltyä oletusviestiä (löytyy kohdasta Asetukset -> Talous -> Laskutusmoduuli ).
  6. Oletuksena kaikki tuotteet, joita ei ole vielä laskutettu tai jotka on laskutettu vain osittain, on valittu ennalta laskutettavaksi. Voit poistaa niiden rivien valinnan, joita et halua laskuttaa tällä hetkellä.
  7. Varmista, että kaikki sarakemerkinnät, kuten pääkirjatilikoodit ja verokannat, ovat oikein.
  8. Tarkista, että vihreä kuvake (täysin laskutettu) näkyy tuotteille, joita ei ole vielä laskutettu, koska varauksia ei tulisi laskuttaa osittain tai ylilaskuttaa.
  9. Varmista, että laskun summa on oikea. Huomaa, että kaikki aiemmin kirjatut maksut siirretään oletuksena laskuun ja näytetään laskussa (sinulla on mahdollisuus poistaa tämä merkintä).
  10. Napsauta Luo lasku tai Luo lasku ja avaa PDF. Voit tulostaa näytetyn PDF-tiedoston tai voit myös napsauttaa luodun laskun tunnusta, joka näkyy nyt varauksen Maksu-osassa, ja käyttää laskutietosivun yläosassa olevaa Tulosta lasku -painiketta laskun tulostamiseksi tai PDF-tiedoston avaamiseksi. Kun lasku on luotu, sitä ei voi enää muuttaa. Jos haluat korjata laskun ja luoda sen uudelleen, sinun on ensin poistettava se luomalla hyvityslasku ja toista sitten yllä olevat vaiheet.

Aiemmin kirjattuja laskuun sisältyviä maksuja ei ole päivätty erikseen. Luotu lasku näyttää aina nykyisen laskupäivämäärän ja näkyy kaikissa kirjanpitoraporteissa.

Huomaa: Tuotteet, joita ei ole vielä laskutettu, valitaan ennalta tällä sivulla. Kuvakkeet Laskutettu-sarakkeessa näyttävät laskun tulevan, sen luomisen jälkeisen, tilan. Jos jo laskutettu erä ei vastaa varauksessa näkyvää määrää, tuotteiden määrää tai hintaa mukautetaan automaattisesti vastaavien summien muodostamiseksi. Laskutunnus näytetään silloin, kun tuote on jo laskutettu.

Huomaa: Lisää rivi -toiminnon kautta laskuun lisätyt arvot eivät vaikuta varauksen saldoon. Ne vaikuttavat vain laskun saldoon.