Joskus saatat joutua maksamaan osittaisen hyvityksen vieraalle. Jos käytät Stripeä, tämä voidaan tehdä helposti varaustietosivulta (katso tämä artikkeli). Muut maksutavat vaativat manuaalisia vaiheita – esimerkiksi PayPalin tai maksupäätteen kautta suoritetut maksut.

Jos käteislasku luotiin ennen osittaisen hyvityksen tekemistä (käteislasku on lukittu), sinun on noudatettava tiettyjä ohjeita, jotta hyvitys näkyy oikein varauksessa, käteislaskussa ja kirjanpitoraportissa.

Tässä on esimerkki siitä, miten se tehdään:

Oletetaan, että sinulla on 100 euron arvoinen varaus. Se on maksettu ja olet luonut käteislaskun. Haluat nyt tehdä osittaisen 40 euron hyvityksen ja haluat varauksen ja kirjanpitoraportin osoittavan, että vieras on maksanut 60 euroa, eikä ole sinulle velkaa. Haluat myös pystyä tulostamaan oikean käteislaskun.

  1. Tee 40 euron hyvitys (Jos käytät Stripeä, napsauta punaista nuolikuvaketta varaustietosivulla. Hyvityksen jälkeen voit siirtyä suoraan vaiheeseen 3, koska varaustietosivulle lisätään uusi maksurivi, joka näyttää hyvityksen.)
  2. Napsauta varaustietosivulla Kirjaa maksu varaukseen ja lisää -40 euron rivi, nimellä Hyvitetty summa.
  3. Napsauta Lisää lisävalinta ja anna sille nimi Hyvitys. Kirjoita kohtaan Yksikön hinta -40 euroa.
  4. Napsauta vanhaa käteislaskua, jonka arvo oli 100 euroa, ja hyvitä se napsauttamalla Luo käteislaskun hyvityslasku.
  5. Palaa varaukseen ja luo uusi käteislasku. Uuden käteislaskun arvo on nyt 60 euro (koska siihen on liitetty ylimääräinen -40 euron hyvitys).

Kun uusi käteislasku on luotu, hyvitys näkyy varauksessa, summa kohdassa Maksamatta on 0 euroa ja käteislasku voidaan tulostaa. Se on myös kirjattu oikein kirjanpitoraporttiin.

Vinkki: Vaiheessa 3 voit luoda ennalta määritetyn sisäisen lisävalinnan nimeltä Hyvitys kohdassa Asetukset -> Lisävalinnat -> Lisää uusi ja linkitä se tiettyyn kirjanpitotiliin, selventääksesi kirjanpitoraporttia.