Hoewel e-mailbevestigingen standaard automatisch naar de gasten worden verzonden, gebeurd dit bij sms-berichten niet. Deze functie moet door u worden ingeschakeld, aangezien er voor elke verzonden sms een vergoeding in rekening wordt gebracht.

  1. Maak een sms-sjabloon aan en geef aan dat deze automatisch verzonden moet worden (zie gerelateerde artikelen).
  2. Schakel de instelling „Standaard voor SMS aanmelden” onder Instellingen -> Booking engines -> Beheer booking engines -> Algemene opties.

Let op:

  • Zorg ervoor dat de boeking een geldig telefoonnummer heeft. Sirvoy zal proberen de sms te verzenden als het nummer een basisvalidatie doorstaat. De telefoonproviders brengen kosten in rekening voor het bericht, zelfs als het nummer ongeldig is.
  • Zelfs als ‘Standaard SMS verzenden’ is ingeschakeld, ontvangen gasten geen geautomatiseerde sms-berichten zoals boekingsbevestigingen als ze zich tijdens het boeken voor ‘Stuur mij sms-bevestiging’ afmelden .
  • Alle andere geautomatiseerde sms-berichten worden alleen verzonden als de boeking is aangemeld voor automatische sms-berichten. Zie de instelling “Geautomatiseerde sms-berichten verzenden” bij het bewerken van contactgegevens voor de boeking.
  • Als ‘Standaard SMS verzenden’ uitstaat, kunnen gasten nog steeds geautomatiseerde sms-berichten ontvangen zoals boekingsbevestigingen door zich tijdens het boeken voor ‘Stuur mij sms-bevestiging’ aan te melden.
  • Als u een e-mailadres of een link in uw sms opneemt, moet u er rekening mee houden dat sommige providers (vooral in de VS) deze automatisch filteren en het bericht daardoor niet versturen.