Sirvoy har tidigare kopplat till Airbnb med en anslutning som heter iCal, men nu används en mer robust REST API-anslutning. 

Om du har några aktiva “importkalendrar” i Sirvoy när du byter från den gamla anslutningstypen till den nya kommer du att uppmanas att radera dem. Fram tills att du gör det kommer inga kopplade rumstyper att vara tillgängliga för mappning. 

Att ta bort “importkalendrar” kommer inte att radera några aktuella bokningar, men Sirvoy kommer inte längre att få uppdateringar till dem.

Så här tar du bort Airbnb-importkalendrar:

  1. Gå till Inställningar -> Säljkanaler -> iCal.
  2. Leta efter enheter med “Inläsning av bokningar (import).”
  3. Om URL:en länkar till Airbnb klickar du på papperskorgen för att radera den.
  4. Upprepa stegen ovan om det finns fler Airbnb-importkalendrar. 
  • Med iCal-anslutningen delades Airbnbs serviceavgift mellan värden och gästen, men för REST API-bokningar kräver Airbnb en avgift enbart av värden (host-only fee). Ett råd är att höja dina priser med 15 %. Det kommer att hålla priset för dina gäster, och dina intäkter, relativt oförändrade.
  • När du sparar dina mappningar med den nya anslutningen (steg 6 under rubriken “Koppla ihop dina Sirvoy- och Airbnb-konton”) så tar Airbnb automatiskt bort alla “importkalendrar” på sin sida för de mappade boendena.
  • Den nya REST API-anslutningen kommer att ändra alternativet “Förfrågan om bokning” till “Boka direkt.”

När dina importkalendrar är raderade är du redo att ansluta Airbnb och Sirvoy med hjälp av REST API.