Als u de vrijheid wilt hebben om snel tarieven te wijzigen op de pagina Tarieven op specifieke data voor alle kamertypes tegelijk, maar dit wilt doen met behulp van een vooraf gedefinieerde prijslijst, kunt u alternatieve prijslijsten maken door de onderstaande stappen te volgen.

  1. Ga naar Instellingen -> Prijzen -> Prijslijsten.
  2. Klik op “Voeg nieuwe prijslijst toe”, voer een geschikte naam in voor deze tariefwijziging en voeg een nieuw tarief toe voor elk kamertype. Houd er rekening mee dat dit type tariefwijziging alle andere tariefinstellingen overschrijft.
  3. Klik op “Opslaan”.
  4. Ga naar de pagina Tarieven en klik op een van de datums in de bovenste rij waarop u de nieuwe tarieven wilt toepassen. Selecteer in de weergegeven datumkiezer, indien van toepassing, eventuele extra datums waarop u de nieuwe prijs wilt toepassen.
  5. Klik op “Gebruik lijst” en selecteer uw nieuw aangemaakte alternatieve prijslijst. Houd er rekening mee dat eventuele tariefwijzigingen met behulp van een alternatieve prijslijst altijd worden toegepast op alle kamertypes op de geselecteerde datum(s).
  6. Klik op “Opslaan”.

Na het opslaan ziet u op de pagina Tarieven het nieuw toegepaste tarief. Een gewijzigde kleur en symbool geven ook een prijsverhoging of -verlaging aan voor de gekozen datum en kamertype.

Indien u liever de tarieven voor een individueel kamertype wilt wijzigen, klikt u erop onder een bepaalde datum. Selecteer in de weergegeven datumkiezer, indien van toepassing, eventuele extra datums waarop u de nieuwe prijs wilt toepassen. Pas dan het tarief aan met een percentage of een vast bedrag. (De alternatieve prijslijstoptie is niet beschikbaar voor tariefwijzigingen voor individuele kamertypes.)

Opmerking: Prijswijzigingen die al zijn toegepast op de pagina Tarieven met een ‘Alternatieve prijslijst’ worden niet verwijderd, ook niet als de ‘Alternatieve prijslijst’ wordt verwijderd. Als u dergelijke prijswijzigingen wilt verwijderen, moet u dit handmatig doen op de pagina Tarieven.