Der er forskel på en kanals overnatningstype og en kanals værelsespris. En overnatningstype repræsenterer et eller flere fysiske rum. En pris repræsenterer en bestemt type pris for den pågældende overnatningstype. For eksempel kan en overnatningstype kaldet “Dobbeltværelse” tilbydes til 100kr (pris A), men kan på samme tid også tilbydes til 125kr (pris B).

Forskellige tilbud for samme overnatningstype bør sættes op som “rates” på kanalen, ikke som forskellige overnatningstyper.

Eksempel: Lad os sige, at du kun har ét fysisk værelse på dit hotel, men du vil tilbyde det som et “Dobbeltværelse” og som et “Dobbeltværelse med morgenmad”. Hvis du (forkert) sætter det op som to forskellige overnatningstyper på kanalen, vil kanalen tro, at du faktisk har to fysiske rum.

Ovenstående eksempel kan resultere i overbooking, hvis en gæst reservere begge værelser på samme tid. For at undgå dette bedes du registrere “rates” i stedet for overnatningstyper i sådanne tilfælde. Se billedet herunder:

Tip: Vi anbefaler at have mindst to “rates” på kanalen – en standardpris og en ikke-refunderbar pris. Dette giver fleksibilitet både for dig og dine gæster. Vi anbefaler også at kortlægge begge disse “rates til Sirvoy overnatningstyper. Dette gør det muligt for dig at lukke en af priserne for bookinger, mens den anden kan holdes åben Læs venligst denne artikel for at få en komplet guide til, hvordan du kortlægger forskellige kanalpriser. Din kanalkontoadministrator kan hjælpe dig med bedre at forstå, hvilke priser der kan gavne din virksomhed