Cybercriminaliteit is een altijd aanwezig gevaar voor alle soorten bedrijven. Cybercriminaliteit kan vele vormen aannemen, maar is het vaakst succesvol door menselijke fouten – 82% van alle datalekken maakt gebruik van het menselijke element..

Bescherm jezelf en je bedrijf tegen cybercriminaliteit:

 • Open geen berichten die beweren van Sirvoy te komen met een domein dat niet sirvoy.com is.
 • Gebruik een sterk, uniek wachtwoord voor je Sirvoy-account.
  • Gebruik minstens 20 tekens.
  • Gebruik een mix van hoofdletters (A-Z), kleine letters (a-z), cijfers (0-9) en speciale tekens (zoals !, @, #, $, %).
  • Vermijd veelgebruikte woorden of gemakkelijk te raden informatie, zoals “wachtwoord”, “hoofdbeheerder” of opeenvolgende letters/cijfers.
  • Vermijd het opnemen van gemakkelijk verkrijgbare persoonlijke informatie zoals namen of verjaardagen.
 • Houd je e-mailaccount veilig (het kan worden gebruikt om je Sirvoy-wachtwoord opnieuw in te stellen).
  • Gebruik een sterk, uniek wachtwoord. 
  • Gebruik de 2-factor authenticatie.
 • Installeer geen apps of software van onbekende bronnen.
 • Zorg ervoor dat de nieuwste updates zijn geïnstalleerd op het besturingssysteem van je computer (Windows / Mac OS / ChromeOS / Linux), mobiele apparaten (tablet/smartphone), internetrouters en andere slimme apparaten.
 • Verwijder ongebruikte plug-ins om beveiligingsproblemen te voorkomen.

Wat is een phishingaanval?

Phishing is een term die wordt gebruikt voor frauduleuze berichten die zijn ontworpen om de ontvanger gevoelige informatie te ontfutselen. Phishing-aanvallers doen zich meestal voor als een bekend bedrijf of individu en zijn de meest voorkomende vorm van internetcriminaliteit; met meer dan 323.000 slachtoffers in 2021.

Als je vermoedt dat een phishing-aanval je Sirvoy-account in gevaar heeft gebracht, neem dan contact op met ons support team en wij zullen onmiddellijk actie ondernemen om je account te beveiligen.

Phishing-aanvallen herkennen

Veel van zulke aanvallen kunnen geïdentificeerd worden aan de hand van het volgende:

1. Onjuiste afzender

Alle e-mails zijn afkomstig van domeinen (de tekst achter het @-symbool in een e-mailadres). @gmail.com of @sirvoy.com zijn voorbeelden van domeinen.

Aanvallen komen niet van dezelfde domeinen als officiële correspondentie.

Alle legitieme Sirvoy e-mails zijn afkomstig van sirvoy.com, maar een aanvaller kan andere domeinen gebruiken die officieel lijken. Frauduleuze e-mails kunnen afkomstig zijn van een domein als @sirvoy-system.com of subtiel verkeerd gespelde domeinen als @slrvoy.com. Open geen berichten die @beweren van Sirvoy te zijn maar komen van een ander domein dan sirvoy.com.

2. Dringende of verdachte verzoeken

Bij haast zijn we minder voorzichtig. Aanvallers profiteren hiervan door een gevoel van urgentie te creëren in hun phishingberichten. Ze kunnen beweren dat onmiddellijke actie nodig is om een account te beschermen of te profiteren van een beperkte deal.

Hoewel Sirvoy af en toe dringende berichten stuurt, moet je altijd controleren of het van @sirvoy.com komt voordat je actie onderneemt.

Het doel van phishing-aanvallen is om toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie, dus wees vooral voorzichtig als een bericht je vraagt om in te loggen bij Sirvoy of het wachtwoord van je account te wijzigen.

3. Misleidende koppelingen of knoppen

Veel e-mails bevatten links of knoppen die naar een website leiden, maar phishing-aanvallen gebruiken deze als valstrik en sturen je naar onwettige sites. Ze kunnen dingen zeggen als “Nieuwe boeking verifiëren” of “Uw wachtwoord wijzigen”.

Klik alleen op knoppen of volg links die beweren naar Sirvoy te leiden als je kunt bevestigen dat de e-mails daadwerkelijk van Sirvoy zijn. Bijvoorbeeld door te bevestigen dat het domein @sirvoy.com is. 

Bij twijfel

Om de echtheid van een e-mail die van Sirvoy afkomstig lijkt te zijn te verifiëren, neem contact op met onze support team. Ze staan 24/7 klaar, antwoorden binnen enkele minuten en kunnen bevestigen of een e-mail afkomstig is van Sirvoy of een bedrieger is.