Op de pagina Tarieven kunt u de Tarievenmanager gebruiken om snel een procentuele tariefwijziging of spotprijs toe te passen voor een specifieke datum(s) en kamertype(s). Dit is handig als u seizoensgebonden prijswijzigingen wilt vermijden. In deze weergave heeft u ook de mogelijkheid om een alternatieve vooraf gedefinieerde prijslijst toe te passen op een specifieke datum voor alle kamertypes tegelijk.

  1. Klik op de pagina Tarieven op de prijs van een kamertype onder een specifieke datum. Selecteer in de weergegeven datumkiezer eventuele extra datums waarop u het nieuwe tarief wilt toepassen.
  2. Selecteer met behulp van de weergegeven symbolen of u het tarief wilt aanpassen met een percentage (“%”), het basistarief wilt overschrijven met een nieuw vast tarief (“$”) of een bestaande alternatieve prijslijst (“Use List”) wilt toepassen op de gekozen prijs. kamertype. Houd er rekening mee dat eventuele tariefwijzigingen met behulp van een alternatieve prijslijst altijd worden toegepast op alle kamertypes op de geselecteerde datum(s).
  3. Klik op “Opslaan”.

Als je alle kamertypes wilt wijzigen voor een specifieke datum, klik dan op een datum bovenaan de pagina Tarieven. Selecteer in de weergegeven datumkiezer eventuele extra datums waarop u het nieuwe tarief wilt toepassen. Houd er rekening mee dat u in dit geval alleen het percentage (“%”) kunt wijzigen of een bestaande alternatieve prijslijst kunt toepassen (“Gebruikslijst”).

Na het opslaan ziet u op de pagina Tarieven het nieuw toegepaste tarief. Een gewijzigde kleur en symbool geven ook een prijsverhoging of -verlaging aan voor de gekozen datum en kamertype.

Opmerking: Als een spotprijs is gewijzigd met behulp van de Rates Manager, wordt elk tarief dat in het basistarief wordt gevonden, evenals seizoens-/tijdelijke prijswijzigingen genegeerd en genegeerd. In plaats daarvan wordt de prijs gebruikt die op de pagina Tarieven is ingevoerd. Lees meer in het artikel Hoe kamerprijzen worden berekend bij gebruik van meerdere tariefinstellingen.

Opmerking: Met een flexibel prijsmodel is de prijs gebaseerd op “Aantal gasten”, niet op “Max. aantal gasten (incl. extra bedden)”.