Misschien wilt u dit doen wanneer u automatische e-mails instelt van waaruit u uw gasten een link stuurt naar het overzicht boeking-formulier. (Zie hier meer over het  overzicht boeking-formulier en waarvoor het kan worden gebruikt). Je kunt je gasten daarbij direct een overzicht geven van hun boeking, zonder dat ze eerst handmatig hun boekings-ID en achternaam hoeven in te voeren. U kunt dit doen, ongeacht of u het formulier op uw website hebt geïnstalleerd of niet.

Als het formulier op uw website is geïnstalleerd

Houd er rekening mee dat deze functie enige basiskennis op het gebied van webontwikkeling vereist.

Om een zogenaamde deeplink naar het beoordelingsformulier te maken met de gastgegevens vooraf ingevuld, moet u querystring parameters toevoegen aan de URL van de pagina waarop het beoordelingsformulier is geïnstalleerd. Gebruik codes voor de boeking ID (%bookingnumber%) en achternaam (%lastname%) bij het samenstellen van de URL. 

Een voorbeeldlink ziet er als volgt uit:

www.hotel-website.com/page-with-review-form?booking_id=%bookingnumber%&lastname=%lastname%

Als het formulier op uw website is geïnstalleerd

Gebruik in dit geval gewoon %review-url% in de e-mailsjabloon. Hiermee wordt een link naar het beoordelingsformulier gemaakt op uw Sirvoy Website Bouwer-webpagina of op de standalone pagina, afhankelijk van of u de Sirvoy Website Bouwer hebt ingeschakeld of niet. De keuze om te linken naar het beoordelingsformulier op deze door Sirvoy gehoste webpagina’s is niet afhankelijk van of u het beoordelingsformulier op uw website hebt geïnstalleerd of niet.

Een handmatige koppeling maken

Als u een handmatige link naar het overzicht-boeking formulier met vooraf ingevulde gastgegevens moet maken, kunt u binnen Sirvoy eenvoudig een URL voor dit doel genereren door deze handleiding te volgen:

  1. Ga naar Instellingen -> Gastportaal -> Laat bezoekers hun boeking bekijken en klik op “Hoe te installeren”.
  2. Klik op “Geavanceerd”.
  3. Voeg Sirvoy boekings-ID en achternaam toe zoals gevonden in de boeking. (U kunt ook een taal selecteren. Indien ingesteld, overschrijft het de automatisch gedetecteerde taal en elke taal die is gespecificeerd in de JavaScript-code.
  4. Voer in het veld “Adres met ingesloten boekingssysteem – om een aangepaste URL te genereren” de URL in van de pagina waarop het boekingssysteem is geïnstalleerd.
  5. Er verschijnt nu een veld “Aangepaste URL” en de URL die daar wordt weergegeven, verandert automatisch volgens het toegevoegde boekingsnummer en de achternaam. Deze kan nu naar wens worden gebruikt.