Du kanske vill göra detta när du ställer in automatiska e-postmeddelanden från vilka du länkar dina gäster till formuläret Visa/ändra bokning (granskningsformuläret). (Läs mer om granskningsformuläret och vad det kan användas till här). När du gör detta låter du dina gäster direkt få en översikt över sin bokning, utan att de först måste ange sitt boknings-ID och efternamn manuellt. Du kan göra detta oavsett om du har formuläret installerat på din webbplats eller inte.

Om formuläret är installerat på din webbplats

Observera att detta kräver viss grundläggande kunskap om webbutveckling.

För att skapa en djuplänk till granskningsformuläret med förifylld gästdata, måste du lägga till frågesträngsparametrar till den webbadress (URL) där granskningsformuläret har installerats. Använd platshållarkoder för boknings-id (%bookingnumber%) och efternamn (%lastname%) när du bygger URL:en.

Om formuläret inte är installerat på din webbplats

I det här fallet använder du helt enkelt bara %review-url% i e-postmallen. Detta skapar en länk till granskningsformuläret, antingen på webbsidan byggd i Sirvoy Webbplatsbyggare, eller en fristående sida, beroende på om du har aktiverat Sirvoy Webbplatsbyggare eller inte. Valet att länka till granskningsformuläret på dessa Sirvoy-bundna webbsidor är inte beroende av om du har granskningsformuläret installerat på din egen webbplats eller inte.

Skapa en manuell länk

Om du behöver skapa en manuell länk till granskningsformuläret med förifylld gästdata så kan du enkelt skapa en URL för detta ändamål i Sirvoy genom att följa den här guiden:

  1. Gå till Inställningar -> Gästportal -> Låt gästerna granska sina bokningar -> “Hur man installerar”.
  2. Klicka på “Avancerat”.
  3. Lägg till det Sirvoy-boknings-ID och efternamn som finns i bokningen. (Du kan också välja språk. Om det väljs kommer det att åsidosätta automatiskt upptäckt språk (auto-detect) och alla språk som anges i JavaScript-koden.)
  4. I fältet “Adress med inbäddat bokningsformulär – för att skapa en anpassad URL” anger du webbadressen (URL) till den sida där granskningsformuläret har installerats.
  5. Ett fält (“Anpassad URL”) visas nu och webbadressen som visas där ändras automatiskt enligt det tillagda bokningsnumret och efternamnet. Denna kan nu användas efter eget önskemål.