Zelfs wanneer de beschikbaarheid van je kamers vrijwel meteen gesynchroniseerd wordt tussen Sirvoy en de kanalen is er altijd een klein risico aanwezig op overboekingen wanneer dezelfde kamer tegelijkertijd op meerdere boekingskanalen wordt aangeboden. Er zijn een aantal factoren die kunnen leiden tot overboekingen en daarbij kunnen dienen als leidraad om overboekingen te voorkomen.

 • Gelijktijdige boekingen. Hoewel het zelden voorkomt, kunnen twee bronnen tegelijkertijd de laatste vrije kamer boeken.
 • Verkeerd gemapte kamertypes 
  • Als een kamertype met één kanaal meerdere verschillende tarieven heeft, moet elk tarief worden toegewezen aan Sirvoy-kamertypes die dezelfde units bevatten. Anders wordt de beschikbaarheid niet correct bijgewerkt en kunnen er overboekingen optreden.
  • Om dit gemakkelijk te beheren, maakt u dubbele kamertypes in Sirvoy voor elk verschillend kamertypetarief. 
 • Kamers in kamertypes verbonden met meerdere channels. Als meerdere Sirvoy kamertypes dezelfde kamer hebben en gemapt zijn aan verschillende channel kamertypes, dan zal dit een discrepantie veroorzaken in het aantal kamers. Gebruik channel tarieven, niet channel kamertypes om dezelfde kamer tegen verschillende tarieven aan te bieden. 
  Voorbeeld: Je hebt één kanaalkamertype genaamd ‘Tweepersoonskamer’, maar je wilt het drie tarieven geven: standaard, inclusief ontbijt en gratis annuleren. 
  1. Maak in Sirvoy één kamertype met de naam “Tweepersoonskamer” en voeg units toe.
  2. Dupliceer het twee keer om nieuwe kamertypes te maken en noem ze “Tweepersoonskamer – Ontbijt” en “Tweepersoonskamer – Gratis annulering”.
  3. Wijs de drie tarieven van het kanaalkamertype toe aan de drie nieuwe Sirvoy-kamertypes die u zojuist hebt gemaakt.

  Alle drie zullen dezelfde units delen en de beschikbaarheid zal nauwkeurig worden bijgewerkt.

 • Een kamerwijziging in de boeking in Sirvoy naar een ander kamertype dan wat in de oorspronkelijke boeking gereserveerd stond. Zo’n wijziging wordt niet teruggekoppeld naar de boeking op het kanaal. Dit kan in sommige gevallen leiden tot een verschil tussen wat er geregistreerd staat in Sirvoy en het verkoopkanaal. Dit op zijn beurt kan weer leiden tot overboekingen. Daarom moeten wijzigingen in het kamertype altijd gedaan worden vanuit het verkoopkanaal en niet vanuit Sirvoy.

Wanneer er een overboeking plaatsvind, verwacht het boekingskanaal dat je hen prompt op de hoogte stelt zodat ze, afhankelijk van de overeenkomst die je met hen hebt, er zo snel mogelijk een goede oplossing voor de overboeking gezocht kan worden. Om overboekingen zo veel mogelijk te voorkomen is het verstandig om een aantal kamer niet op te nemen in de verbinding met het verkoopkanaal zodat je hiermee overboekingen kan opvangen.