Percentuele toeslagen of belastingen kunnen zowel in Sirvoy als op het kanaal worden ingesteld. Het is belangrijk om de instellingen goed in te stellen om prijzen en bedragen correct weer te geven in Sirvoy.

Als u toeslagen hebt ingesteld in Sirvoy (zie het gerelateerde artikel) en deze wilt gebruiken voor uw kanaalverbindingen, moet u ervoor zorgen dat de instellingen goed staan op de mapping-pagina van het kanaal in Sirvoy. Instellingen moeten daar worden aangepast om overeen te komen met hoe je de instellingen van je kanaal hebt aangepast en volgens hoe je toeslagen op de boekingen in Sirvoy wilt weergeven:

 • Zet „reken toeslagen mee bij het updaten van de prijzen“ op AAN wanneer:
  Je op het kanaal ingesteld hebt dat de prijzen die vanuit Sirvoy naar een kanaal worden verzonden inclusief toeslagen zijn. De toeslagen worden toegepast bovenop de prijs die is ingesteld in de kamertype instellingen in Sirvoy.
 • Zet „reken toeslagen mee bij het updaten van de prijzen“ op UIT wanneer:
  Je op het kanaal ingesteld hebt dat de prijzen die vanuit Sirvoy naar een kanaal worden verzonden exclusief toeslagen zijn. Toeslagen die op het kanaal worden gemaakt, worden bovenop de prijzen van Sirvoy toegevoegd.
 • Zet „Toeslagen toevoegen bij het ophalen van boekingen” op AAN wanneer:
  U wilt dat de toeslagen worden toegevoegd en gespecificeerd voor de boekingen in Sirvoy.
 • Zet „Toeslagen toevoegen bij het ophalen van boekingen” op UIT wanneer:
  U niet wilt dat de toeslagen worden toegevoegd aan de boekingen in Sirvoy. Dit kan ertoe leiden dat de boekingswaarde in Sirvoy verschilt van de waarde die op het kanaal wordt weergegeven.

Opmerking: Voorlopig worden alleen procentuele toeslagen of belastingen ondersteund. Eventuele toeslagen voor een vast bedrag op het kanaal worden niet toegevoegd aan de boeking in Sirvoy, tenzij deze is ingesteld als extra. (Voor Expedia geldt hetzelfde voor procentuele toeslagen.) Als je hier toch mee wilt werken, moet je “Toeslagen toevoegen bij ophalen boekingen” op UIT zetten om een correct boekingstotaal in de Sirvoy boekingen te krijgen. In dat geval wordt echter niet verwacht dat het nachttarief correct wordt weergegeven. Een uitzondering hierop is als je met toeslagen werkt en in het Expedia Collect Net-model zit. In dit geval kan “Toeslagen toevoegen bij ophalen van boekingen” worden ingesteld op AAN zonder dat het boekingstotaal onjuist wordt weergegeven. Het nachttarief wordt echter nog steeds niet correct weergegeven.