De meeste hotels willen niet dat “voorlopige” (tentative) of in afwachting zijnde boekingen (pending) van VRBO en HomeAway geimporteerd worden naar de Sirvoy kalender voordat ze zijn bevestigd en betaald. Daarbij komt: onbevestigde reserveringen kunnen ervoor zorgen dat Sirvoy boekingen gemarkeerd worden als “conflicterend” in HomeAway of VRBO kalenders. Je kunt deze voorlopige boekingen verwijderen uit de export calendar link in HomeAway en VRBO, waardoor alleen bevestigde en betaalde boekingen worden weergegeven in de geëxporteerde kalender door deze stappen uit te voeren:

  • Ga naar je HomeAway of VRBO kalender.
  • Klik op de optie “Export Calendar” .
  • Wanneer je de URL link krijgt wordt je gevraagd of je deze wilt hebben met of zonder voorlopige (enquiries) reserveringen. Deze optie kun je uitzetten als je deze niet wilt exporteren. Kopieer dan de link en zet de checkbox met de vraag of je ook voorlopige (tentative) boekingen wilt exporteren. Merk op dat als je nu naar de HomeAway/VRBO iCal link kijkt, je ziet dat er aan het eind van de URL een “nonTentative” parameter is toegevoegd. Met deze instelling worden er alleen bevestigde en betaalde boekingen geëxporteerd naar Sirvoy.

Dit betekend dat alleen de groene, bevestigde boekingen in VRBO en HomeAway geëxporteerd worden en niet de rode boekingsaanvragen, of onbevestigde boekingen. Deze instelling maakt de kans kleiner dat boekingsaanvragen en onbevestigde boekingen in Sirvoy bljven bestaan nadat ze zijn gecancelled in HomeAway (gecancelde iCal reserveringen worden niet automatisch verwijderd, zelfs niet de bevestigde en betaalde boekingen).