De channel manager van Sirvoy kan verbinding maken met Airbnb om boekingen op te halen en automatisch de beschikbaarheid en prijzen van kamers bij te werken.

Voordat je begint:

 • Maak een Airbnb-account aan en vermeld uw locaties.
 • Als je al een iCal-verbinding hebt tussen Airbnb en Sirvoy, verwijder dan je Airbnb-importkalenders.
 • Houd er rekening mee dat alleen beheerders van je Airbnb-account, niet mede-verhuurders, advertenties kunnen zien en kunnen mappen.

Koppel je Sirvoy- en Airbnb-accounts:

 1. Log in op Airbnb.
 2. Log op een ander tabblad, maar in hetzelfde browservenster, in op Sirvoy.
 3. Ga in Sirvoy naar de Airbnb-integratiepagina op Instellingen -> Channels -> Airbnb -> Verbinden.
 4. Lees de voorwaarden, ga akkoord en klik op ‘Toestaan’.
 5. Op de Airbnb-integratiepagina, koppel uw Sirvoy-kamertypes aan de overeenkomende Airbnb-vermeldingen en los eventuele weergegeven waarschuwingen op (bijvoorbeeld tegenstrijdige belastinginstellingen tussen Sirvoy en Airbnb).
 6. Klik op “Opslaan”.

Je Sirvoy- en Airbnb-accounts zijn nu verbonden!

Vanaf nu regelt Sirvoy de tarieven, beschikbaarheid en beperkingen (met enkele uitzonderingen) voor uw Airbnb-account. Voer daarom alle toekomstige prijs- en beschikbaarheidsupdates in Sirvoy uit, omdat ze de instellingen in Airbnb overschrijven. Wijzigingen die in Sirvoy worden aangebracht, zijn binnen enkele minuten van toepassing op Airbnb.

Airbnb schakelt “Instant Book” standaard in om aan te geven dat binnenkomende boekingen definitief zijn en geen aanvragen.

Airbnb-vermeldingen komen overeen met Sirvoy-kamertypes (niet met individuele units). Zorg er daarom voor dat Airbnb-advertenties en Sirvoy-kamertypes die aan elkaar gekoppeld zijn hetzelfde aantal eenheden hebben.

 • Als je meer unieke advertenties op Airbnb hebt dan unieke kamertypes in Sirvoy, moet je advertenties verwijderen of nieuwe Sirvoy-kamertypes maken.
 • Als je een unieke Airbnb-advertentie in kaart brengt met een Sirvoy-kamertype dat meer dan één unit bevat, zal Airbnb denken dat je meerdere, identieke advertenties hebt en niet één unieke. Dit kan gemakkelijk overboekingen veroorzaken, omdat Airbnb ervan uitgaat dat er nog beschikbare units zijn, zelfs als die advertentie al is geboekt.

Voorbeeld: 

Als je 5 unieke appartementen met 5 advertenties op Airbnb hebt, moeten ze worden toegewezen aan 5 verschillende kamertypes in Sirvoy, die elk één unit bevatten.

Of als u 5 identieke appartementen heeft, kunt u:

 • 1 Advertentie op Airbnb gebruiken waarop alle vijf appartementen worden weer gegeven en deze toewijzen aan 1 kamertype in Sirvoy dat vijf eenheden bevat.
 • 5 Advertenties op Airbnb maken, een voor elk appartement,  en ze toewijzen aan 5 kamertypes in Sirvoy, die elk één unit bevatten.

Voordat je begint:

 • Airbnb rekent ongeveer 15% servicekosten aan. Om dit te compenseren, kan je overwegen om je prijzen te verhogen.
 • “Hoe dicht bij het inchecken mag een gast boeken” en “Hoe ver vooruit kan een gast boeken” zijn twee instellingen in Airbnb die je voor elke individuele advertentie kunt specificeren of je kunt een standaard gebruiken die van toepassing is op alle advertenties.
 • Airbnb haalt prijzen op vanuit Sirvoy zonder de belastingen inbegrepen en ze nemen uw valutaselectie over vanuit Sirvoy. 
 • Airbnb ondersteunt het flexibele prijsmodel niet, dus Sirvoy stuurt een enkele vaste prijs naar Airbnb op basis van het kamertype-instelling “aantal gasten”. Er is echter een andere methode om flexibele prijzen te bieden via Airbnb.

Tip: Ons supportteam kan dit samen met u instellen. Neem contact met ons op via livechat of plan een gratis videocall in.

Opmerking:

 • Airbnb deelt de e-mailadressen van gasten niet met Sirvoy. Communiceer met gasten via de interne berichtentool van Airbnb.
 • Hoewel dubbele boekingen zeldzaam zijn, moeten hoteliers deze zo snel mogelijk oplossen.