Sirvoy had eerder een koppeling met Airbnb via een zogenaamde iCal verbinding, maar we maken nu gebruik van een robuustere REST API-verbinding. 

Wanneer u overschakelt van het oude verbindingstype naar het nieuwe en u actieve “importagenda’s” in Sirvoy heeft, wordt u geadviseerd deze te verwijderen. Totdat u dit gedaan heeft zijn de gekoppelde kamertypes niet beschikbaar voor mapping. 

Als u “import calendars” verwijdert, worden huidige boekingen niet verwijderd, maar Sirvoy ontvangt er geen updates meer voor.

Om Airbnb-importkalenders te verwijderen:

  1. Ga naar Instellingen -> Channels -> iCal.
  2. Zoek naar units met ‘Booking Retrieval (Import)’.
  3. Als de URL naar Airbnb verwijst, klik je op het prullenbakpictogram om deze te verwijderen.
  4. Herhaal de bovenstaande stappen voor eventuele resterende Airbnb-importkalenders. 
  • Met de iCal-verbinding werden de servicekosten van Airbnb verdeeld tussen de host en de gast, maar voor REST API-boekingen vereist Airbnb een host-only vergoeding. Het is aan te raden om uw tarieven met 15% te verhogen, waardoor de prijs voor uw gasten en uw verdiensten relatief gelijk blijven.
  • Wanneer je je mappings opslaat met de nieuwe verbinding (stap 6 in de subkop “Verbind je Sirvoy- en Airbnb-accounts”), zal Airbnb automatisch alle “importagenda’s” vanuit hun kant verwijderen voor de toegewezen advertenties.
  • De nieuwe REST API-verbinding verandert de optie “Request to Book” in “Instant Book”.

Nu je geïmporteerde kalenders zijn verwijderd, ben je klaar om Airbnb en Sirvoy te verbinden met behulp van de REST API.