U kunt nieuwe boekingen als louter boekingsverzoeken beschouwen totdat ze handmatig door u zijn beoordeeld en bevestigd.

  1. Instellingen -> Booking engines -> Beheer booking engines -> Algemene opties.
  2. Kies onder “Boekingsaanvragen” of “Boekingen die gasten online hebben gemaakt, worden slechts als verzoeken beschouwd totdat ze zijn bevestigd”, of “Alle nieuwe boekingen worden slechts als verzoeken beschouwd totdat ze zijn bevestigd”. Dit laatste betekent dat zelfs boekingen die in de backend zijn gemaakt, aanvankelijk als onbevestigd worden beschouwd.
  3. Wanneer gasten via uw website boeken, zal de knop nu “Verstuur boekingsaanvraag” lezen in plaats van “Boek nu”. De gast ontvangt geen boekingsbevestiging, maar een boekingsverzoekbevestiging.
  4. Door te klikken op “Bevestigd” in de linkerbovenhoek op de boekingsdetails pagina, kunt u de boeking later bevestigen en er eventueel voor kiezen om een definitieve boekingsbevestiging te sturen.

Tip: U kunt uw eigen aangepaste sjablonen voor verzoek- en bevestigingsmail en sms maken in plaats van de standaardsjablonen te gebruiken.