Stripe is onze aanbevolen betalingsoplossing: veilig, kosteneffectief en ongelooflijk veelzijdig. Het biedt een soepele integratie met Sirvoy, uitgebreide wereldwijde beschikbaarheid en superieure verkooppuntmogelijkheden via Stripe Terminal.  Als geverifieerde Stripe-partner zorgt Sirvoy voor een streng beveiligings- en verificatieproces met deze toonaangevende financiële infrastructuur.

Stripe kan worden ingesteld om CC-gegevens op te slaan en later te verwerken vanuit:

 • Online boekingen op uw website
 • Gasten die binnenkomen bij de receptie
 • Verkoopkanaal boekingen die worden ontvangen in Sirvoy

Stripe stelt u ook in staat om direct creditcards in rekening te brengen op het moment van boeking op uw website boekingssysteem.

Stripe biedt geïntegreerde lokale betalingsoplossingen (Sirvoy ondersteunt iDEAL voor bankbetalingen). Stripe biedt ook Apple Pay en Google Pay wanneer hiervoor aan alle vereisten is voldaan.

Volg deze stappen om Stripe te activeren:

 1. Ga naar: Instellingen -> Financiën -> Creditcard betalingen en klik op „Bewerk“.
 2. Kies Stripe als uw betalingsprovider.
 3. Selecteer in de instelling “Kaartgegevens verzamelen om later af te schrijven” of kaartgegevens altijd vereist moeten zijn of als optioneel moeten worden weergegeven. Als de vrijwillige optie is geselecteerd, kunnen gasten boeken zonder kaartgegevens in te voeren. (Gebruikers met beheerdersrechten kunnen de velden altijd leeg laten bij het maken van nieuwe boekingen.) Ze hebben dan de mogelijkheid om een creditcard toe te voegen op de boekingsbevestigingspagina en via de functie Bekijk uw boeking.
 4. Als u gasten automatisch wilt laten betalen op het moment van boeken of het optioneel wilt maken om dergelijke betalingen te doen, kiest u hiervoor de instellingen onder “Gedeeltelijke vooruitbetaling” en / of “Volledige vooruitbetaling”.
 5. Selecteer de verbindingsomgeving (“Productie/live” of “Testmodus”).
 6. Klik op “Opslaan”.
 7. U wordt doorgestuurd naar Stripe en daar wordt u gevraagd om de verbinding te verifiëren. Als u nog geen Stripe-account heeft, wordt u gevraagd om er een aan te maken. Nadat het is aangemaakt, moet u uw account bevestigen met behulp van de e-mail die door Stripe aan u is verzonden. Dit moet u doen voordat u doorgaat naar stap 4.

Als je wilt kun je een proefboeking doen met betaling en restitutie. (In de Live-modus brengt Stripe hun standaard niet-restitueerbare verwerkingskosten in rekening voor een dergelijke betaling.)

Opmerking: Op uw Sirvoy account, onder Instellingen -> Financiën -> Kaartbetalingen

 • Gebruik de omgeving “Testmodus” om uw Sirvoy account te verbinden met de testsleutel van uw Stripe account. Wanneer u de Sirvoy Booking Engine in deze omgeving gebruikt, kunt u de Stripe Checkout-betalingsstroom simuleren met test betalingsmethode details.
 • Gebruik de omgeving ‘Live/Productie’ om echte betalingen te accepteren in Stripe Checkout.

Hoe Stripe werkt voor het opslaan en later in rekening brengen van creditcards:

 • U dient uw creditcardgegevens in te voeren om uw reservering te voltooien en te garanderen. De creditcard wordt echter niet aangeslagen.
 • Stripe valideert de ontvangen cardgegevens en brengt een autorisatiekosten van $1 in rekening (die onmiddellijk gerestitueerd worden) die voor een korte tijd in het rekeningoverzicht van de gast kunnen worden weergegeven.
 • Creditcardgegevens kunnen door de gast worden toegevoegd of bijgewerkt op de boekingsbevestigingspagina of via de functie Bekijk uw boeking, of door uzelf vanaf de boekingsgegevenspagina.
 • Het resterende of volledige saldo kan worden aangevraagd via de Overzicht Boeking Engine functie. Als hiervoor instellingen zijn gemaakt, wordt dezelfde optie aan de gast gepresenteerd op de boekingsbevestigingspagina.
 • Meerdere cards kunnen worden toegevoegd aan een boeking.
 • De creditcard kan op elk moment in rekening worden gebracht vanaf de pagina met boekingsgegevens. Geef gewoon het bedrag op dat in rekening moet worden gebracht.
 • Een card kan meerdere keren worden aangeslagen, bijvoorbeeld voor een gedeeltelijke vooruitbetaling en een eindbetaling bij het uitchecken.
 • Gedeeltelijke of volledige terugbetalingen kunnen worden gedaan op de pagina met boekingsgegevens.
 • Hoewel een kaart is toegevoegd aan Stripe, kunnen toekomstige kosten nog steeds worden geweigerd.
 • Bezoek Stripe’s supportartikel voor details over hun foutmeldingen, of gebruik hun zoekfunctie om een specifieke fout te vinden.

Hoe Stripe werkt voor het direct aanslaan van creditcards:

 • U dient direct te betalen op het moment van de reservering om de reservering te voltooien.
 • Verschillende opties zijn beschikbaar om gedeeltelijke (eerste nacht/percentage/vast bedrag) of volledige vooruitbetaling te vragen, ook op basis van hoe dichtbij de incheckdatum is.
 • Instellingen voor verplichte vooruitbetaling zijn alleen van invloed op het Sirvoy-boekingssysteem. Creditcardgegevens die via kanalen worden verzonden, worden niet automatisch in rekening gebracht. Deze worden in plaats daarvan opgeslagen voor later handmatig verwerken, ongeacht of u vooruitbetaling ingesteld heeft of niet.

Opmerking: Sirvoy heeft geen toegang tot de kaartgegevens en kan u geen kaartgegevens in leesbare tekst verstrekken. Stripe maakt gebruik van tokens om de kaartinformatie weer te geven en geeft u geen kaartgegevens in duidelijke tekst.