Er zijn 3 verschillende manieren om belastingen toe te voegen aan je tarieven. De eerste twee worden gebruikt om een percentage aan belastingen toe te voegen, terwijl de derde wordt gebruikt vaste bedragen.

1. Toeslagen

Gebruik deze optie als je de kamerprijs zonder belastingen wilt weergeven. De belasting wordt later en afzonderlijk boven op de getoonde prijs opgeteld. Deze instelling wordt meestal gebruikt in de Verenigde Staten en Canada. Er kunnen per kamertype of extra verschillende toeslagen worden gebruikt. Je kunt ze toevoegen onder Instellingen -> Financiën -> Toeslagen.

Toeslagen worden automatisch toegevoegd aan kamertypes en extra’s, dus als je niet wilt dat de toeslag wordt toegepast op een kamer of een extra dan moet je het vakje in het instellingen van het kamertype of extra aanvinken.

Voorbeeld: als de prijs €50 is en de toeslag 20% is, zal de getoonde prijs voor het kamertype in de reserverings Motor €50 zijn. Maar het totaal zal zijn €60 omdat de 20% (in dit geval €10) zal worden toegevoegd aan de prijs.

2. Inclusief Belastingen

Gebruik deze optie als je wilt dat de belasting wordt opgenomen in de weergegeven kamerprijs. Dit wordt meestal gebruikt in Europa. Per kamertype of extra kan slechts één belasting worden gebruikt. Je kunt dit toevoegen onder Instellingen -> Financiën -> Inclusief BTW.

Ga vervolgens naar de instellingen van het kamertype/extra en selecteer de belasting in het vervolgkeuzemenu.

Voorbeeld: als de prijs €50 is en de belasting 20% is, wordt de getoonde prijs voor het kamertype in het reserveringssysteem €50. Het totaal zal ook €50, omdat de 20% zijn al opgenomen (wat betekent dat de €50 eigenlijk 120% van de kamerprijs is).

Opmerking: Onder “Belastinginstellingen” kun je de standaardbelastingtarieven definiëren die worden gebruikt voor nieuwe kamers en extra’s, of bij het toevoegen van andere items (zoals extra aangepaste rijen aan een factuur). Je kunt nog steeds handmatig verschillende belastingtarieven selecteren.

3. Extra’s

Gebruik deze optie als je een vast bedrag hebt dat als belasting moet worden toegevoegd, hetzij als een vergoeding per nacht of per persoon of een eenmalige vergoeding. Je kunt dit toevoegen onder Instellingen -> Extra’s.