Op sommige momenten, bijvoorbeeld wanneer u samenwerkt met reisagenten of andere derde partijen die namens de gast boeken, wilt hen laten boeken zonder direct te hoeven betalen, zelfs als uw algemene instellingen dat normaal gesproken wel vereisen. Dit is mogelijk door hen een couponcode te laten gebruiken die is ingesteld op “Betalingsvereisten omzeilen”.

Ga naar Instellingen -> Prijzen -> Coupon codes en maak een nieuwe couponcode aan of bewerk een reeds bestaande.

  • Gebruik de instelling “Betalingsvereisten omzeilen”. U kunt ervoor kiezen om optionele betalingen “toe te staan” of te “verbergen”. Als u ervoor kiest om ze toe te staan, wordt de betalingsvereiste omzeild, maar de persoon die de reservering maakt, ziet nog steeds de betalingsoptie die u hebt ingesteld, zowel op de boekingsbevestigingspagina als op het beoordelingsformulier.
  • Selecteer de datums waarvoor u de code wilt laten gelden. Zolang een van de datums overlapt met de boekingsdatums, worden de betalingsvereisten tijdens het boeken weggelaten.
  • Als u ook een korting wilt instellen die moet worden toegepast met dezelfde code of als u deze wilt gebruiken om een beperking te ontgrendelen, selecteer daar dan de juiste opties voor. In deze artikelen wordt deze functionaliteit in detail uitgelegd. Er hoeven echter geen andere selecties te worden gemaakt om de functie “Betalingsvereisten omzeilen” te laten werken.
  • Bewaar de code, die nu kan worden gegeven aan de door u geselecteerde derde partij.

Deze functie werkt voor elke betalingsoplossing die u in uw betalingsinstellingen heeft ingesteld. Als je ervoor hebt gekozen om alleen kaartgegevens te verzamelen voor latere afschrijving (beschikbaar voor Stripe en Sirvoy Vault), kan deze stap ook worden omzeild of optioneel worden gemaakt.