Joidenkin majoituspaikkojen ehtoihin ja määräyksiin saattaa sisältyä peruutusmaksuja. Tässä lyhyessä artikkelissa esitetään yleinen ehdotus siitä, miten nämä maksut voidaan ottaa huomioon ja käsitellä peruutetuissa varauksissa.

Ennen kuin lisäät maksuja varaukseen, on tärkeää varmistaa, että virallisissa ehdoissa ja määräyksissäsi ilmoitetaan selkeästi kaikki aiheutuneet maksut ja miten niitä käsitellään. Voit lisätä peruutusmaksun olemassa olevaan varaukseen seuraavasti:

  1. Valitse varausnäkymässä Lisää lisävalinta ja lisää sitten manuaalisesti peruutusmaksu tai vastaava. Toinen mahdollisuus on luoda uusi lisävalinta kohdassa Asetukset -> Lisävalinnat -> Lisää uusi. Tässä tapauksessa, kun lisäät lisävalinnan varaukseen, Peruutusmaksu (tai valitsemasi mukautettu nimi) näkyy esivalittujen lisävalintojen luettelossa.
  2. Jaa varaus ja siirrä lisävalinta Peruutusmaksu uuteen varaukseen.
  3. Poista alkuperäinen varaus. Näin kaikki varatut huoneet ovat jälleen saatavilla varausta varten, ja peruutusmaksu on liitetty ryhmiteltynä varauksena, jatkokäsittelyä varten.
  4. Uuden Peruutusmaksu-varauksen maksuosiossa voit napsauttaa painiketta Luo lasku ja luoda laskun tai käteislaskun, joka vastaa peruutusmaksua. Koska lasku sisältää kaikki ryhmitetyt varaukset, alunperin varatut huoneet näkyvät edelleen. Määrät on vain asetettava olemaan ”0″. Näin laskussa näkyvät peruutetun varauksen huonet/lisävalinnat. Vaihtoehtoisesti, jos haluat, ettei varaustietoja näytetä, valitse Ei kohdassa Sisällytä ryhmitetyt varaukset ennen kuin jatkat.

Jos olet lisännyt peruutusmaksut lisävalintana asetuksiisi, voit haluta määrittää kirjanpitotilin tällaisille tuloille, kirjanpitoa varten. Voit tehdä tämän kohdassa Asetukset -> Talous -> Tilikartta. Lue lisää kirjanpidon tilikoodeista tilikartan tukiartikkelissamme.

Huomaa: Yllä oleva on yleinen ehdotus. Varmista, että noudatat maassasi sovellettavia kirjanpitolakeja.