In dit artikel wordt uitgelegd hoe je:

 • een unit (kamer) van een of meerdere kamertypes los koppelt;
 • een unit naar een ander kamertype verplaatst;
 • een unit definitief verwijderd;
 • en een kamertype definitief verwijderd.

Een unit verplaatsen of loskoppelen van (een) kamertype(s)

Als het uw doel is om een unit te ontkoppelen van een of meerdere kamertypes of om een unit eenvoudigweg naar een ander kamertype te verplaatsen, volg dan deze stappen:

 1. Ga naar Instellingen -> Accommodaties en klik op de unit die je wilt ontkoppelen of aan een ander kamertype wilt koppelen.
 2. Klik op “Bewerken” en gebruik de tuimelschakelaar(s) om de kamertype(s) te selecteren waarvan deze unit moet worden losgekoppeld of waarmee deze moet worden geassocieerd.

Een unit verwijderen

Als je een unit (kamer) definitief wilt verwijderen, klik dan op de unit zoals hierboven beschreven en klik vervolgens op “Verwijder deze unit”.

 1. Als dit toestel (een) aanstaande boeking(en) heeft, wordt u in een waarschuwingsbericht gevraagd deze boeking naar een andere unit te verplaatsen voordat u deze verwijdert.
 2. Nadat u de boeking(en) heeft verplaatst, verschijnt er een waarschuwingsbericht waarin u wordt gevraagd of u wilt doorgaan met het verwijderen van deze unit.

Een kamertype verwijderen

Volg deze stappen om een kamertype definitief te verwijderen:

 1. Ga naar Instellingen -> Accommodaties en klik op “Bewerken” voor het kamertype dat je wilt verwijderen.
 2. Aangezien u dit kamertype niet kunt verwijderen zonder eerst de units die bij dit kamertype horen, te verwijderen of te verplaatsen, moet u de bovenstaande procedure volgen.
 3. Zodra er geen units meer aan dit kamertype zijn gekoppeld, kunt u nu op de knop “Verwijderen” klikken.
 4. Een waarschuwingsbericht laat u weten dat eventuele “Dubbele kamertypes” die aan dit kamertype zijn gekoppeld, ook worden verwijderd. Klik op “OK” als u verder wilt gaan.

Waarschuwing:

 • Het verwijderen van een unit of kamertype is onomkeerbaar!
 • Als er aan het kamertype dat u verwijdert duplicaten zijn gekoppeld, worden deze tegelijkertijd ook verwijderd.
 • Alle kamertypes die op kanalen zijn aangesloten, worden automatisch verwijderd uit de mapping tussen Sirvoy en het kanaal. Map uw kamertypes opnieuw Sirvoy en pas uw kamertypes ook aan de kant van het kanaal aan.
 • Bij eerdere boekingen die het verwijderde kamertype en/of unit bevatten, wordt de tekst “Niet beschikbaar of verwijderd” weergegeven in plaats van de oude kamertype/unitnaam.
 • Het verwijderen van een eenheid (kamer) of een kamertype kan invloed hebben op de rapporten voor Boekingen, Statistieken en Boekhouding.