Met duplicaten van kamertypes kunt u kopieën maken van uw bestaande kamertypes. Het duplicaat deelt dezelfde pool van kamers als het kamertype waarop het gebaseerd is. Als de kamers in het bovenliggende kamertype worden gewijzigd of geboekt, wordt het duplicaat kamertype dienovereenkomstig bijgewerkt.

Dit kan veel tijd besparen bij het creëren van nieuwe kamertypes die vergelijkbaar zijn met een bestaande. Als u bijvoorbeeld dezelfde set kamers wilt aanbieden, zowel met als zonder ontbijt, kunt u eenvoudig een duplicaat van het kamertype aanmaken. Het kamertype waarop het duplicaat gebaseerd is kan een beschrijving en prijs hebben zonder ontbijt, waarbij het duplicaat kamertype inclusief ontbijt kan zijn.

Volg deze stappen om een duplicaat van het kamertype te maken:

  1. Ga naar Instellingen -> Accommodaties en klik op „Voeg nieuwe toe“.
  2. Geef het nieuwe kamertype een naam die lijkt op het kamertype waarop het gebaseerd is, maar beschrijf duidelijk het verschil, bijvoorbeeld “Tweepersoonskamer met ontbijt”.
  3. Stel de optie „Dit is een alias/tarief“ in op „AAN“.
  4. Geef aan welk kamertype je wilt dupliceren (het basis kamertype).
  5. Voltooi de andere instellingen voor het kamertype en sla deze vervolgens op.

Als je verbinding maakt met een boekingskanaal, wil je misschien dezelfde kamers beschikbaar stellen met verschillende tarieven (met / zonder ontbijt, last minute aanbieding, enz.). Je kunt vdan duplicaten van kamertypes maken voordat u de kamertypes mapt (toewijst) aan een kamertype op het boekingskanaal. Elk duplicaat vertegenwoordigt een ander tarief.

Opmerking: Dubbele kamertypes nemen geen beperkingen over die zijn gemaakt voor de kamertypes waarmee ze zijn verbonden. Er zullen beperkingen moeten worden ingesteld voor elk daadwerkelijk kamertype dat in de verbinding wordt gebruikt. Lees meer over het instellen van beperkingen voor kamertypes die worden gebruikt in kanaalverbindingen hier.