Van zoeken naar blijven: Verbeter de zichtbaarheid van hotels met Google Hotel Ads en Sirvoy

March 25, 2024, 11:30 PM EDT

Naar schatting vinden elke seconde 100.000 Google-zoekopdrachten plaats1 en een overweldigende meerderheid (91,6%) van alle online zoekopdrachten gebeurt via Google2. De wereld vertrouwt erop om onderzoek te doen en te leren.

Reizigers zijn geen uitzondering; je potentiële gasten gebruiken Google elke dag. Voeg Google Hotel Ads toe aan je marketingtoolbelt om ze te bereiken.

Met hotelcampagnes in Google Ads kan je accommodatie prominent worden weergegeven in Google-services zoals Search, Maps en My Business, waarbij je tarieven, beschikbaarheid, foto’s en voorzieningen rechtstreeks worden getoond aan reizigers die in je omgeving zoeken.

Waarom kiezen voor Google Hotel Ads? 

Google vergroot niet alleen je zichtbaarheid, maar maakt boeken ook eenvoudig. Via de ads hebben gasten toegang tot je booking engine, waardoor het voor hen eenvoudiger dan ooit wordt om probleemloos bij je te boeken, wat leidt tot:

  • Meer directe boekingen. Hospitality Net rapporteert een toename van 200% in boekingen via advertentiegestuurde campagnes van 2013 tot 2019, waarbij Google Hotel Ads bijna 60% van alle metasearch-boekingen voor zijn rekening neemt.
  • Kostenefficiënter. Met de Cost-Per-Action (CPA) van Google betaal je alleen commissie voor daadwerkelijke boekingen, en niet alleen voor extra zichtbaarheid of verkeer.
  • Meer flexibiliteit. Kies een commissietarief dat bij je budget past: 3%, 5% of 8%. Hoe hoger het tarief, hoe prominenter je advertentie wordt weergegeven.
  • Meer controle. Gastgegevens en alle communicatie lopen via jou en niet via een boekingskanaal.
  • Meer concurrerende kosten. Zelfs het hoogste commissiepercentage van Google (8%) is een koopje vergeleken met wat andere kanalen in rekening brengen (15%+). 

Maximaliseer Google Hotel Ads met Sirvoy 

Voor effectieve hotelcampagnes is samenwerken met een gecertificeerde Google Hotel Ads-connectiviteitspartner zoals Sirvoy een must. Wij bieden:

  • Realtime updates, waardoor je Google Hotel Ads gesynchroniseerd blijven met je beschikbaarheid en tarieven.
  • Een naadloze boekingservaring via onze krachtige booking engine, waardoor gasten hun reserveringen moeiteloos kunnen voltooien, zonder dat jij of je team daar werk voor hoeft te doen.
  • Eenvoudige installatie. Bekijk onze Google Hotel Ads-gids om uw hotelcampagnes op Google Hotel Ads op te zetten.

Google Hotel Ads zorgen voor een duidelijke verhoging van de zichtbaarheid en directe boekingen, voor de helft van de kosten van traditionele boekingskanalen. Bovendien betaal je alleen voor daadwerkelijke boekingen, waardoor het een risicovrije manier is om je hotel te promoten.

Volg onze stapsgewijze handleiding voor Google Hotel Ads voor eenvoudige installatie.

Referenties:

  1. Hubspot (31 Google Search Statistics to Bookmark ASAP, 2023)
  2. StatCounter (Search Engine Market Share Worldwide, 2023)