Sats på bærekraft for en ØKO-nomisk hotellvirksomhet

November 20, 2023, 10:05 AM EST

I den dynamiske hotellbransjen endrer trendene seg raskt, men bærekraft er i ferd med å slå rot. Hvorfor? Dagens reisende er ikke bare ute etter en komfortabel seng, de vil også vite at de etterlater seg et grønt fotavtrykk.

Miljøvennlig revolusjon

Det handler ikke bare om å forstå kundene i reiselivsbransjen, men også om å tilpasse seg til deres verdier, som stadig endres. Bærekraft er ikke bare et moteord men en overgang til en mer ansvarlig måte å drive virksomhet på.

Hvorfor bærekraft er viktig for sluttresultatet ditt 

Bærekraft er mer enn et etisk valg for hotellene – det har direkte innvirkning på overskuddet. Miljøbevisste reisende foretrekker i økende grad overnattingssteder som gjenspeiler deres verdier. Ved å bli miljøvennlige sparer hotellene både ressurser og øker sin attraktivitet i markedet og sin fortjeneste.

Ikke helt overbevist enda?

 • 81 % av reisende mener det er viktig å reise bærekraftig, og halvparten sier at klimaendringene påvirker reisevalgene deres.1
 • Booking.com har konstatert at 70 % av de reisende er mer tilbøyelige til å bestille et overnattingssted de vet er miljøvennlig.1
 • Hele 57 % ville føle seg mer komfortable dersom de bodde på et overnattingssted med sertifiseringer for bærekraft.1

Veien til å bli grønnere: Tips til deg som driver hotellvirksomhet

Det kan være utfordrende å drive hotell. Med reisende som hele tiden ønsker seg noe nytt, kan det være vanskelig å henge med i svingene. Men her er en god nyhet: det er både enkelt og rimelig å gjøre hotellet ditt mer miljøvennlig. Det er faktisk mulig å spare penger i det lange løp ved å bli miljøvennlig. Når du gjør noe bra for miljøet, tiltrekker du deg også flere gjester som bryr seg om planeten. 

Her er noen eksempler som ikke  koster skjorta:

 • Bærekraftige materialer: Bruk miljøvennlige materialer som bambus, økologisk bomull og andre resirkulerte materialer.
 • Energieffektivitet: Velg LED-lys, energieffektive apparater og smarte termostater.
 • Avfallsreduksjon: Minimer bruken av engangsplast og innfør kildesortering.
 • Lokale innkjøp: Å samarbeide med lokale leverandører reduserer karbonavtrykket og støtter lokale bedrifter..
 • Engasjement i lokalsamfunnet: Start dugnader og samarbeid med lokale miljøgrupper.
 • Opplæring: Forsikre deg om at de ansatte forstår og har kunnskap om virksomhetens miljøvennlige tiltak.
 • Markedsføring: Fremhev ditt engasjement for bærekraft gjennom din tilstedeværelse på nettet og ditt reklamemateriell.

Fremhev det hotellet ditt gjør i henhold til miljø og bærekraft

Å bli et miljøvennlig hotell handler om å innføre miljøvennlige metoder og kommunisere disse på en effektiv måte til potensielle gjester. Nedenfor følger noen verdifulle tips, basert på Expedias research2, som kan bidra til at virksomheten din blir et foretrukket valg for miljøbevisste reisende:

 • Partnerskap med lokale aktører: Samarbeid med lokale bedrifter og restauranter for å fremme autentiske opplevelser og støtte lokalsamfunnet.
 • Miljøvennlig transport: Tilby gjestene informasjon om eller alternativer for transport med lavere miljøpåvirkning, som for eksempel sykkelutleie eller shuttletjenester med miljøvennlige kjøretøy.
 • Kulturelt engasjement: Gi gjestene informasjon om hvordan de kan involvere seg i og respektere den lokale kulturen og lokalsamfunnet under oppholdet.
 • Overnattingssteder med lav klimapåvirkning: Fortell om hotellets tiltak som aktivt reduserer hotellets miljøavtrykk, for eksempel tiltak for å spare energi og vann.
 • Tips om utflukter og aktiviteter: Foreslå mindre kjente lokale steder eller aktiviteter som ikke er overfylte, slik at gjestene får en unik opplevelse samtidig som turisttrafikken fordeles.
 • Tilgjengelig informasjon om din bærekraft: Sett av en egen seksjon på nettsiden din til informasjon om bærekraftige reiser, slik at det blir enklere for gjestene å sette seg inn det dere gjør for miljøet når de planlegger reisen.

Ved å integrere disse tiltakene og markedsføre det dere reelt gjør, kan du nå ut til miljøbevisste reisende og forbedre hotellets omdømme blant miljøvennlige reisende.

Sirvoy: Den ideelle samarbeidspartner for å oppnå bærekraft

Som din samarbeidspartner innen miljøvennlig virksomhet ligger Sirvoy med sitt skybaserte, avanserte hotelladministrasjonssystem godt an i den grønne revolusjonen.

 • Digital omstilling: Når du går over fra papir til et digitalt system, reduserer du avfallet og bidrar til å nå målene dine innen bærekraft.
 • Økt effektivitet: Effektiviser virksomheten ved å minske unødvendig arbeid og sørge for at ressursene utnyttes optimalt.

Men husk at det å bli bærekraftig ikke skjer over natten. Det krever dedikasjon, engasjement og å være konsekvent. Med Sirvoy utvikler du ikke bare virksomheten din, men bidrar også til en grønnere verden.

Referanser: 

 1. Booking.com (Sustainable Travel Report, 2022) 
 2. Expedia Group (Sustainable Travel Study, 2022)