Kestävän kehityksen ottaminen huomioon taloudellisesti kannattavalla majoitusalalla

November 20, 2023, 10:14 AM EST

Dynaamisen majoitusalan maailmassa trendit muuttuvat nopeasti, mutta kestävä kehitys on vahvistumassa. Miksi? Koska nykypäivän matkailijat eivät etsi vain mukavaa sänkyä, vaan he haluavat tietää, että he jättävät jälkeensä positiivisen jalanjäljen.

Ympäristöystävällinen vallankumous

Majoitusalalla toimiminen vaatii muutakin kuin vain asiakaskuntasi ymmärtämistä; siihen liittyy myös resonointi heidän kehittyvien arvojensa kanssa. Kestävä kehitys ei ole vain muotisana – se on siirtymistä kohti vastuullisempaa liiketoimintaa.

Miksi kestävällä kehityksellä on merkitystä tuloksellesi

Kestävän kehityksen omaksuminen on hotelleille enemmänkin kuin vain eettinen valinta – se vaikuttaa suoraan voittoihin. Ympäristötietoiset matkailijat suosivat yhä enemmän majoituspaikkoja, jotka heijastavat heidän arvojaan. Toimimalla ympäristöystävällisesti hotellit säästävät resursseja sekä parantavat vetovoimaansa ja kannattavuuttaan markkinoilla.

Tarvitsetko vakuuttamista?

 • 81 % matkailijoista uskoo, että kestävä matkailu on ratkaisevan tärkeää, ja puolet sanoo, että ilmastonmuutos vaikuttaa heidän matkustusvalintoihinsa.1
 • Booking.com havaitsi, että 70 % matkailijoista on taipuvaisempia varaamaan ympäristöystävällisen majoituksen.1
 • Jopa 57 % majoittuisi mieluummin majoituspaikoissa, joilla on kestävän kehityksen mukaiset sertifikaatit.1

Ympäristöystävällisyys: vinkkejä hotellinpitäjille

Hotellin omistajana toimiminen voi olla haastavaa. Matkailijat haluavat jatkuvasti erilaisia asioita ja siinä voi olla vaikeaa pysyä perässä. Tässä kuitenkin hyviä uutisia: hotellisi muuttaminen ympäristöystävällisemmäksi on helppoa ja edullista. Itse asiassa ympäristöystävällisyys voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Tekemällä hyviä asioita ympäristön hyväksi houkuttelet myös enemmän vieraita, jotka välittävät planeetastamme. 

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä asioista, jotka eivät kustanna liikoja:

 • Kestävät materiaalit: Käytä ympäristöystävällisiä materiaaleja, kuten bambua, luomupuuvillaa ja kierrätyskuituja.
 • Energiatehokkuus: Käytä LED-valoja, energiatehokkaita laitteita ja älytermostaatteja.
 • Jätteen vähentäminen: Minimoi kertakäyttömuovi ja ota käyttöön kierrätysohjelmat.
 • Paikallishankinta: Tee yhteistyötä paikallisten toimittajien kanssa, pienennä hiilijalanjälkeä ja edistä yhteisön yrityksiä.
 • Yhteisöön sitoutuminen: Käynnistä vapaaehtoisohjelmia ja tee yhteistyötä paikallisten ympäristöryhmien kanssa.
 • Koulutus: Varmista, että henkilöstö ymmärtää yrityksen ympäristöystävällisyyden käytännöt ja osaa viestiä niistä.
 • Markkinointi: Korosta sitoutumistasi kestävään kehitykseen läsnäolollasi verkossa sekä mainosmateriaaleillasi.

Hotellisi esitteleminen äärimmäisenä ekoparatiisina

Ympäristöystävälliseksi hotelliksi ryhtymisessä on kyse ympäristöystävällisten käytäntöjen noudattamisesta ja näiden toimien tehokkaasta viestinnästä mahdollisille vieraillesi. Tässä muutamia tärkeitä vaiheita, jotka perustuvat Expedian näkemyksiin2 ja joiden avulla voit tehdä yrityksestäsi ympäristötietoisen matkailijan ykkösvalinnan:

 • Paikalliset kumppanuudet: Tee yhteistyötä paikallisten yritysten ja ravintoloiden kanssa, mainosta aitoja elämyksiä ja tue yhteisöä.
 • Ympäristöystävällinen liikenne: Tarjoa vieraille tietoa tai vaihtoehtoja kuljetuksiin, joilla on vähemmän ympäristövaikutuksia, kuten polkupyörien vuokraus tai kuljetuspalvelut ympäristöystävällisillä ajoneuvoilla.
 • Kulttuuriin tutustuminen: Jaa vieraille tietoa siitä, miten he voivat tutustua paikalliseen kulttuuriin sekä yhteisöihin ja kunnioittaa niitä majoittumisensa aikana.
 • Vähävaikutteinen majoitus: Kerro yksityiskohtaisesti hotellisi toimista, kuten energiansäästötoimenpiteistä tai vedensäästökäytännöistä, jotka aktiivisesti pienentävät sen ympäristöjalanjälkeä.
 • Kohdesuositukset: Ehdota vähemmän tunnettuja paikallisia paikkoja tai aktiviteetteja, jotka eivät ole täynnä muita ihmisiä. Näin vieraat saavat ainutlaatuisen kokemuksen tasapainottaen samalla matkailuliikennettä.
 • Kestävää kehitystä koskevien tietojen jakaminen: Omista osio verkkosivustollasi kestävän kehityksen matkustustiedoille, jotta vieraiden on helppo ymmärtää pyrkimyksiäsi ympäristöystävällisyyden suhteen matkansa suunnittelussa.

Yhdistämällä nämä toimenpiteet ja mainostamalla niitä aidosti voit resonoida ympäristötietoisten matkailijoiden kanssa ja kohottaa hotellisi mainetta ympäristöystävällisessä tilassa.

Sirvoy: Ihanteellinen kumppanisi kestävän kehityksen saavuttamiseksi

Kumppaninasi ympäristöliiketoiminnassa toimiva Sirvoy on ympäristöystävällisen vallankumouksen eturintamassa edistyksellisellä pilvipohjaisella majoitushallintajärjestelmällään.

 • Digitaalinen muutos: Siirry paperista digitaaliseen, vähennä jätettä ja vahvista kestävän kehityksen tavoitteitasi.
 • Tehokkuuden parantaminen: Virtaviivaista toimintoja minimoiden ylimääräiset toiminnot ja varmistaen resurssien optimaalisen käytön.

Muista ollessasi matkalla kohti kestävää kehitystä, että se ei tapahdu yhdessä yössä. Se vaatii omistautumista, johdonmukaisuutta ja sitoutumista. Sirvoyn avulla et vain kehitä liiketoimintaasi, vaan osallistut myös ympäristöystävällisemmän maailman luomiseen.

Viitteet: 

 1. Booking.com (Sustainable Travel Report, 2022) 
 2. Expedia Group (Sustainable Travel Study, 2022)