Grøn hoteldrift giver ØKO-nomisk mening

November 20, 2023, 09:48 AM EST

Indenfor hotel- og restaurationsbranchen er det normalt at trends de kommer og går, men det ser ud til at bæredygtighed er kommet for at blive. Hvorfor? For rejsende i dag er det ikke nok med en behagelig seng, de vil også være sikre på, at de efterlader sig et grønt fodaftryk.

Den miljøvenlige revolution

I hotel- og restaurationsbranchen kræver det mere end at man bare forstår sine kunder – det kræver også, at man tilpasser sig og afspejler deres værdier. Bæredygtighed er ikke bare et modeord – det er overgangen til en mere ansvarlig måde at drive ens forretning på.

Hvorfor bæredygtighed påvirker din omsætning

Bæredygtighed er mere end et etisk valg for hoteller – det påvirker direkte indtjeningen. Miljøbevidste rejsende foretrækker i stigende grad overnatningssteder, der afspejler deres værdier. Ved at omstille sig til en mere miljøvenlig drift, så sparer hotellerne på ressourcerne samtidig med at de øger deres fortjenester og appellerer bedre til deres kunder. 

Er du stadig ikke helt overbevist?

 • 81% af de rejsende mener, at det er meget vigtigt at rejserne er bæredygtige, og halvdelen siger, at klimaforandringerne påvirker deres rejsevalg.1
 • Booking.com fandt ud af, at 70% af de rejsende er mere tilbøjelige til at booke overnatningssteder, som de ved er miljøvenlige.1
 • Hele 57% ville føle sig mere trygge ved at bo på overnatningssteder med certifikater for bæredygtighed.1

Omstilling til grøn drift: Tip til hotelejere

Det kan være en udfordring at drive et hotel. Med rejsende, der altid ønsker sig noget nyt, så kan det til tider være svært at følge med. Men her er en god nyhed: Det er nemt og billigt at gøre dit hotel mere miljøvenligt. Faktisk kan omstillingen til grøn drift betyde at du i det lange løb sparer penge. Ved at være mere miljøvenlig så tiltrækker du også flere gæster, der bekymrer sig om planeten. 

Her er et par eksempler, som ikke koster en formue:

 • Bæredygtige materialer: Brug miljøvenlige materialer som bambus, økologisk bomuld og genbrugsfibre.
 • Energieffektivitet: Vælg LED-lys, energieffektive apparater og smarte termostater.
 • Affaldsreduktion: Reducer forbruget af engangsplastik, og indfør affaldssortering.
 • Lokalt indkøb: Ved at samarbejde med lokale leverandører, reduceres CO2-aftrykket og det fremmer de lokale virksomheder.
 • Engagement i lokalsamfundet: Start programmer for frivillige og samarbejd med lokale miljøgrupper.
 • Uddannelse: Sørg for, at personalet forstår og kan formidle virksomhedens miljøvenlige tiltag.
 • Markedsføring: Læg vægt på din omstilling til bæredygtig drift både online og i dit reklamemateriale.

Vis at dit hotel værner om miljøet og bæredygtigheden

En omstilling til et miljøvenligt hotel handler om at indføre grønne tiltag og at kunne formidle disse effektivt til potentielle gæster. Her er nogle vigtige skridt, baseret på Expedias research2, som kan hjælpe dig med at gøre dit overnatningssted til et førstevalg for de miljøbevidste rejsende:

 • Partnersamarbejde med lokale virksomheder: Samarbejd med lokale virksomheder og restauranter for at tilbyde autentiske oplevelser og støtte lokalsamfundet.
 • Grøn transport: Tilbyd gæsterne information eller transportmuligheder der har mindre aftryk på miljøet, såsom cykeludlejning eller shuttle-service med miljøvenlige køretøjer.
 • Kulturelt engagement: Giv gæsterne information om hvordan de kan engagere sig i og respektere kulturen og lokalsamfundet under deres ophold.
 • Overnatning med lav klimapåvirkning: Sørg for at nævne det som dit hotel aktivt gør for at reducere dets miljømæssige fodaftryk, såsom energibesparende foranstaltninger eller vandbesparende tiltag.
 • Anbefalinger til udflugter og aktiviteter: Foreslå lokale steder eller aktiviteter, der måske ikke er så kendte, men som til gengæld heller ikke er fuldstændig proppede, således at gæsterne kan få sig en unik oplevelse, samtidig med at turisttrafikken fordeles.
 • Beskriv dit engagement til bæredygtighed: Afsæt en del af din hjemmeside til information om bæredygtige rejser, så det er nemt for gæsterne at se din miljøindsats, når de planlægger deres rejse.

Ved at informere om disse tiltag og ærligt fremhæve dem, så kan du tiltrække miljøbevidste rejsende og forbedre dit hotels omdømme når det kommer til bæredygtighed.

Sirvoy: Din ideelle samarbejdspartner til grøn omstilling

Med dets avancerede cloud-baserede hoteladministrationssystem, så står din samarbejdspartner Sirvoy i spidsen for den grønne omstilling.

 • Digital omstilling: Overgangen fra et papirbaseret til et digitalt system reducerer affaldet og øger dine målsætninger for bæredygtighed. 
 • Øget effektivitet: Effektiviser driften og sørg for at ressourcerne bruges på den bedst mulige måde uden spild.

Omstillingen til grøn bæredygtig drift, er selvfølgelig ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden. Det kræver en konsekvent målbevidst indsats. Med Sirvoy udvikler du ikke bare din virksomhed, men du bidrager samtidig til en grønnere verden.

Referencer: 

 1. Booking.com (Sustainable Travel Report, 2022)
 2. Expedia Group (Sustainable Travel Study, 2022)