Alle manieren waarop Sirvoy’s vier laatste security features je account veilig houden.

July 17, 2023, 10:07 PM EDT

Wereldwijd waren in 2021 97 mensen per uur slachtoffer van datalekken.1 De prevalentie van cybercriminaliteit is alarmerend voor elk bedrijf, maar de horeca is een bijzonder verleidelijk doelwit. Tussen 2021 en 2022 kosten datalekken de horecasector gemiddeld 2,94 miljoen dollar.2

Maar Sirvoy-gebruikers kunnen gerust zijn; ons team is toegewijd aan uw cyberbeveiliging. Hier zijn enkele van de nieuwste Sirvoy-functies die uw bedrijf en gasten veilig houden.

Inlogverificatie

Aanmelden bij een Sirvoy-gebruikersaccount vereist nu een verificatiecode die per sms of e-mail naar de gebruiker wordt verzonden. Gebruikers kunnen dan beslissen of het inlogapparaat vertrouwd is. Vertrouwde apparaten hoeven slechts één keer per maand te worden geverifieerd, in plaats van bij elke login.

Deze functie maakt het aanzienlijk moeilijker voor gebruikersaccounts om in gevaar te komen. Zelfs als criminelen op illegale wijze de inloggegevens van uw account verkrijgen, kunnen ze niet inloggen zonder ook toegang te hebben tot uw telefoonnummer of e-mailaccount. Als een dergelijke login wordt geprobeerd, stuurt ons systeem een ​​waarschuwing naar uw e-mailadres.

Gecompromitteerde wachtwoorden-verificatie

Elk wachtwoord van een gebruikersaccount wordt nu vergeleken met openbare lijsten van wachtwoorden waarvan bekend is dat ze zijn gecompromitteerd bij datalekken. Als er een overeenkomst wordt gevonden, activeert ons systeem automatisch een wachtwoordreset. 

Dit voorkomt dat Sirvoy-accounts wachtwoorden gebruiken waartoe cybercriminelen toegang hebben, wat een extra beveiligingslaag toevoegt. 

Wachtwoordverificatie

Voordat u wijzigingen aanbrengt in gevoelige onderdelen, zoals het bewerken van uw gebruikersprofiel of andere gebruikersaccounts, moet het wachtwoord van de huidige gebruiker worden geverifieerd om de identiteit te bevestigen. 

We raden altijd aan om uit te loggen op apparaten zonder toezicht, maar deze nieuwe beveiligingslaag voorkomt dat iemand gebruikersaccounts kan bewerken of verwijderen, zelfs als ze fysiek toegang krijgen tot uw reeds ingelogde apparaat.

DDoS-aanval afslaan

Bij een Distributed Denial-of-Service (DDoS)-aanval overspoelen criminelen een site met kwaadaardig verkeer, zodat legitiem verkeer wordt vertraagd of stopgezet. Om DDoS-aanvallen tegen te gaan, hebben we verschillende automatische functies geïmplementeerd om kwaadaardig verkeer af te sluiten zodra het wordt gedetecteerd. 

Deze functies zorgen voor een betrouwbare werking van Sirvoy. Als er een DDoS-aanval wordt gedetecteerd, wordt dit gerapporteerd op de Sirvoy-statuspagina

Hoe u uw account kunt beschermen tegen fraude

Naast de beschermende muur die Sirvoy biedt, zijn er ook stappen die uw hotel kan nemen om de cyberbeveiliging te versterken. 

Bescherm uzelf en uw bedrijf tegen cybercriminaliteit:

 • Open geen berichten die beweren van Sirvoy te zijn maar komen van een ander domein dan sirvoy.com.
 • Gebruik een sterk, uniek wachtwoord voor uw Sirvoy-account.
 • Houd uw e-mailaccount veilig (het kan worden gebruikt om uw Sirvoy-wachtwoord opnieuw in te stellen).
  • Gebruik een sterk, uniek wachtwoord. 
  • Gebruik 2-factor authenticatie.
  • Installeer geen apps of software van onbekende bronnen.
 • Zorg ervoor dat de nieuwste updates zijn geïnstalleerd op het besturingssysteem van uw computer (Windows / Mac OS / ChromeOS / Linux), mobiele apparaten (tablet/smartphone), internetrouters en andere slimme apparaten.
 • Verwijder ongebruikte plug-ins om beveiligingsproblemen te voorkomen.

Als u ooit het gevoel heeft dat uw account is gecompromitteerd, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam. We zullen onmiddellijk handelen om uw account te beveiligen en schade aan uw bedrijf te voorkomen.

Referenties:

 1. AAG (de nieuwste statistieken over cybercriminaliteit van 2023, 2023)
 2. IBM (rapport Kosten van datalekken, 2022)