Nytt i januari 2022

February 07, 2022, 08:09 AM EST

Vi har gjort flera förbättringar av bokningsformuläret denna månad. Vi hoppas att du kommer att gilla dem och känna att det förenklar både för dig och dina gäster Som alltid värdesätter vi din feedback, så hör gärna av dig till oss och låt oss veta vad du tycker!

Förbättrad visning av tillval

Vi har gjort förbättringar när det gäller hur tillval visas i bokningsformuläret. Det är nu enklare för dina gäster att välja tillval för hela vistelsen, samtidigt som det är möjlighet att välja tillval för specifika dagar.

Detta gäller tillval med inställningen “Räkna antal per dag” satt till “ON”. Om du till exempel erbjuder frukost så är det förmodligen den här inställningen du kommer att använda för att skriva ut en lista över gäster som kommer att äta frukost varje morgon. Ett sådant tillval tar nu mindre plats i bokningsformuläret och ser snyggare ut.

Händelsespårning med Facebook Pixeln och Opt-Out

Vi har lagt till stöd för   händelsespårning med Facebook-pixeln i vårt bokningsformulär. Fyll bara i ditt Facebook Pixel ID i inställningarna för bokningsformuläret, så får du tillgång till gäststatistik som är kopplad till bokningsformuläret. Du väljer själv om du vill använda den separat eller med Google Analytics.

Vi har förbättrat spårningen både för Facebook Pixeln och Google Analytics så att det nu finns fler möjligheter att anpassa den. Kanske har du t.ex. skapat en “consent banner” (pop-up för samtycke) som måste accepteras av gästen innan spårning används. Detta är nu möjligt att implementera med hjälp av en Javascript callback-funktion.

Förändringar av inställningen för bokningsbar period

Inställningarna för bokningsbar period har flyttats från sidan “Allmänna inställningar för bokningsformulär” till de enskilda bokningsformulären, så att olika inställningar kan tillämpas på varje bokningsformulär.

Du kan nu mer flexibelt välja hur nära inpå incheckningen och hur långt fram i tiden gästerna kan boka.

Om du till exempel vill att det ska vara möjligt för en gäst att göra en bokning samma dag fram till klockan 18:00, när du stänger receptionen, så kan du välja “0 dagar” + tid “18:00” för att inte tillåta några bokningar för incheckning samma dag efter klockan 18:00.

Mer information finns i den här artikeln.

Förbättrad funktion för bokningskoder

Vi har gjort en förändring när det gäller hur bokningskoder fungerar för bokningsformulär som kräver en bokningskod. Tidigare kunde en bokningskod tillåta att en bokning gjordes på datum som var inställda som ej tillgängliga i bokningsformuläret, eftersom den bokningsbara perioden endast styrdes av bokningskodens giltighetstid. Nu styrs de bokningsbara dagarna i ett sådan bokningsformulär av både bokningsformuläret och bokningskoden. Denna ändring gör att du kan begränsa de bokningsbara dagarna om du så önskar, men du kan också ställa in en längre tidsperiod om du föredrar att inte göra en sådan begränsningen.