Vi fjerner mystikken rundt Google Ads for at du kan maksimere bookingene dine

December 19, 2021, 08:45 AM EST

Før du bruker tid, energi og penger på annonsering på nettet, la oss ta en titt på Google Ads og tilhørende markedsføringstjenester fra hotelleierens perspektiv.

I denne artikkelen vil vi tar for oss forskjellene mellom:

• Google Ads

• Google Hotel Ads

• Googles “Free Booking Links”

For å dra nytte av Google som en bedrift, må du først åpne en Google Min bedrift konto. Tenk på det som et utgangspunkt for å administrere nettvirksomheten din med Google, inkludert Google Søk og Google Maps. Dette hjelper kunder til å finne virksomheten din slik at du kan fortelle dem historien din. Du kan også bekrefte og redigere bedriftsinformasjonen din og administrere kundeanmeldelser.

Dette er en grov oversikt, så klikk gjerne på lenkene for å gå mer i dybden på hvert enkelt produkt.

Hva er Google Ads?

Google Ads er en nettbasert plattform hvor du fastsetter et budbeløp for å få vist annonsen din til potensielle kunder. Den plasserer annonser blant resultatene i søkemotorer som Google Søk, mobilapper, og på andre Google-tjenester. Du betaler for tjenestene med en prissetting som kalles betaling per klikk (PPC).

Slik ser det ut i søkeresultatene:

image

Hva koster det?

Google Ads-auksjonen handler om søkeord som du tror kundene dine mest sannsynlig vil bruke når de søker etter et produkt. Dersom du for eksempel er et lite familie- og kjæledyrvennlig hotell, i nærheten av en fornøyelsespark, kan søkeordene du har valgt være; hotell, familiehotell, kjæledyrvennlig hotell, hotell fornøyelsespark osv…

Deretter er det opp til deg “å angi et bud”, på hvor mye du er villig til å betale for at en Google-bruker klikker på annonsen din.

Dette budet, kombinert med et kvalitetspoeng tildelt av Google basert på kvaliteten på den foreslåtte annonsen, avgjør hvilke Google-annonser som vises på resultatsiden for søkemotoren (SERP). Når en bruker klikker på annonsen din, betaler du et gebyr (kostnaden per klikk, eller CPC), som beregnes i henhold til kvalitetspoengene og andre faktorer.

Fordeler:

• Enkel å bruke – det er mulig å lage en kampanje på noen få minutter.

• Den har et bredt publikum og millioner av brukere.

• Kan kjøre tekstannonser.

• Kan kjøre reklamekampanjer via YouTube og referere til dem.

Ulemper:

• Avhengig av trafikkvolumet og kampanjeinnstillinger kan det ta litt tid for en kampanje å optimalisere seg selv.

• Siden CTR (klikkfrekvens) og kvaliteten på landingssiden (lastetid, mobilvennlig osv.) påvirker kvalitetspoengene, er det viktig å sørge for at du har en landingsside av høy kvalitet.

• Kostnaden avhenger av de valgte søkeordene og den generelle ytelsen av kampanjen, men er generelt høyere enn for Facebook-annonser.

Google selv forklarer at, ” til tross for noen myter og påstander så vil SEO-rangeringene dine ikke bli forbedret av å kjøre en Google Ads-kampanje.” For å lykkes trenger du derfor en god strategi for søkemotoroptimalisieringen (SEO).

Er dette noe for meg?

Ja, dette er definitivt et godt alternativ dersom du vil ha direkte bookinger og ikke ønsker å betale provisjon. Hovedformålet med Google Ads er at hotellet ditt skal rangeres over alle andre OTA (nettreisebyråer som booking.com, Expedia osv.), slik at en potensiell kunde klikker på deg først. Den oppfordrer deg også til å forsikre deg om at du har en god SEO-strategi og en landingsside av høy kvalitet, som uansett er grunnlaget for den nettbaserte markedsføringen din.

Hva er Google Hotel Ads?

Google Hotel Ads lar gjestene dine booke direkte via nettsiden din, i stedet for via en OTA. Google vil vise prisene dine og en link til nettsiden din fra Google Søk, Google Maps osv. Denne tjenesten er tilgjengelig for alle hoteller, men Google anbefaler på det sterkeste å samarbeide med en autorisert integreringspartner, slik som Sirvoy. Ved å automatisere noe av oppsettet fjerner Sirvoy litt av kompleksiteten med å komme i gang med Google Hotel Ads.

For å kunne bruke Hotel Ads er du nødt til å sende priser via Hotel Center-kontoen din eller Hotel Center-kontoen til integreringspartneren din. Denne tjenesten hjelper deg med å optimalisere og administrere hotellprisene dine for Hotel Ads (i likhet med “Expedia Partner Central”).

For eksempel, når en kunde er i området ditt og søker på «Hoteller i nærheten» i Google Maps, vil han se følgende på skjermen:

image

Denne potensielle kunden vil bare se hotellet ditt dersom du har en Google Min bedrift konto hos Google.

En viktig del av markedsføringsstrategien din på Google er å sørge for at eiendommen din har en regelmessig oppdatert profil med bilder, beskrivelser osv på Google Min bedrift.

Hva koster det?

Det kommer an på … Med hotellkampanjer kan du enten gi et bud når noen fullfører en booking eller når de klikker på annonsen din:

• Provisjoner (betal per konvertering): Avhengig av betalingsmodellen du velger, betaler du kun når en reisende booker hotellet ditt. Merk: Dette betyr at du betaler for enhver transaksjon, enten kunden din overnatter eller ikke.

• Provisjoner (betal per opphold): Du betaler kun når en reisende gjennomfører sitt opphold som ble bestilt gjennom Hotel Ads. Kun tilgjengelig for utvalgte partnere. Merk: Om kunden din kansellerer, kan du få en refusjon via Google avstemmingsrapport.

• Høyeste CPC-bud (fast eller prosent):  Du betaler når en reisende klikker på annonsen din. For CPC-budstrategier kan du justere budet etter faktorer som enhetstype, reisendes plassering, oppholdets lengde og andre faktorer.

• Utvidet CPC: Automatiserer budjusteringer for en best mulig CPC-budstrategi.

Merk: Betaling per opphold er i utgangspunktet ikke tilgjengelig for nye kunder og avhengig av ytelsesmålinger kun innvilget etter forespørsel. Det krever blant annet konverteringssporing. CPA (betal per konvertering), høyeste CPC og eCPC er tilgjengelig for alle kunder.

Fordeler:

• Provisjonsgebyret kan være mindre enn fra en OTA.

• Leder trafikk rett til bookingmotoren på nettsiden din.

• Du kan overvåke suksessen til kampanjene dine og justere de deretter.

Ulemper:

• Googles avstemmingsrapport må oppdateres regelmessig for å forsikre deg om at du blir fakturert korrekt.

Er dette noe for meg?

Dersom du ønsker å prøve det, kan det beste alternativet i utgangspunktet være “Betal per opphold”. Dersom din Google avgift er lik den avgiften du betaler for din OTA (la oss si rundt 15%), kan det hende at det ikke gir deg noen reelle fordeler. Da vil betal per konvertering være det beste alternativet for deg.

Hva er Google Free Booking Links?

I mars 2021 introduserte Google en ny tjeneste kalt “Google Free booking links“. Denne tjenesten viser nettsidens navn eller hotellnavn sammen med romprisen for den valgte lengden av oppholdet, slik at du kan vise den beste prisen til reisende. Når brukere klikker på lenken din, blir de ført direkte til den landingssiden du har oppgitt.

På samme måte som Google Hotel Ads, anbefales det å delta via en tredjeparts leverandør av bookingsystemer, slik som Sirvoy. Dersom du er en hotelleier som bruker et bookingsystem, kan det hende at du allerede er koblet til Google gjennom leverandøren din. Vennligst ta kontakt med dem, slik at de kan sette opp bookinglenkene dine for deg.

Gratis bookinglenker inneholder lignende informasjon som betalte bookinglenker, men hovedforskjellen er enkel: hotellannonser er lenker du betaler for og som er rangert i henhold til Googles annonseauksjon, mens gratis bookinglenker er gratis lenker og rangert i henhold til verdien for brukeren. Google kan vise gratis bookinglenker ved siden av Hotel Ads i den eksisterende bestillingsmodulen. Hotellpartnere betaler ingen gebyrer for gratis bookinglenker, og Google krever ingen betaling for plassering eller brukerengasjement for disse lenkene.

Fordeler:

• Gratis

• Hotellet ditt kan nå konkurrere med andre OTA-er uten å bruke en formue på det.

• Du kan overvåke suksessen og administrere alt i Hotel Center (ikke Google Ads).

Ulemper:

• Det kan hende du fortsatt trenger Google Ads eller Google Hotel Ads for å skille deg ut.

• Du må kanskje senke prisene for å skille deg ut.

Er dette noe for meg?

Dette er en ny modell for Google da de ønsker å tilby OTA-lignende tjenester. Siden det ikke er mange ulemper med dette tilbudet, kan det være vel verdt å undersøke det.

Hva skal jeg gå for?

Dette er den anbefalte veien for å få mer eksponering med Google:

  1. Opprett en Google Min bedrift profil dersom du ikke har en Google-konto ennå. (Gratis)
  2. Send priser via Hotel Center-plattformen enten via kontoen din eller kontoen hos din integreringspartner. (Gratis)
  3. Aktiver Google Free Bookings Links. (Gratis)
  4. Dersom du ønsker å dra nytte av det, kan du også bruke Google Ads.

Selv om det kan virke forvirrende i begynnelsen, er vi her for å hjelpe til. Du kan enkelt aktivere Free Booking Links og Google Hotel Ads i Sirvoykontoen din. Hvorfor ikke begynne med Free Booking Links, og når du har blitt kjent med konseptet og hatt suksess med det, kan du prøve den betalte varianten Google Hotel Ads?

Sirvoy har vært en autorisert Google-partner i flere år. Og nå, etter Googles nylige lansering av Free booking links, er vi i en enda bedre posisjon til å hjelpe deg med å få mer eksponering. Siden vi er en pålitelig Google-partner er du velkommen til å henvende deg til oss med spørsmål om hvordan du konfigurerer Google Hotel Ads og Free Booking Links.