Hoe kan ik mijn boekingen verhogen met sociale media?

October 17, 2021, 10:22 AM EDT

In het vorige artikel bespraken we het belang van het managen van je online reputatie. We zullen nu bespreken hoe u uw aanwezigheid op sociale media kunt vergroten voor maximale impact. Houd er echter rekening mee dat dit artikel slechts gedeeltelijk dit uitgebreide onderwerp bestrijkt.

Een van de weinige voordelen van COVID-19 is dat het u de tijd kan geven die u nodig heeft om uw bedrijf opnieuw uit te vinden en toekomstbestendig te maken. Een van de manieren om dit te bereiken is door uw online aanwezigheid te vergroten.

Er zijn veel uitstekende artikelen geschreven over het maximaliseren van sociale media voor de hotellerie. Voor uw gemak hebben we enkele handige links opgenomen.

Wat is ‘sociale media’?

Kortom, het is elk online platform waartoe gebruikers toegang hebben om meer informatie te vinden en om te communiceren met een ander bedrijf of persoon. Facebook, Instagram, TikTok en YouTube zijn hier voorbeelden van. De hoeveelheid platforms is werkelijk duizelingwekkend, dus het is belangrijk om media te kiezen die uw bedrijf het meest zullen beïnvloeden. Als je nog nooit ‘als bedrijf’ hebt deelgenomen aan sociale media, begin er dan mee en bouw daarop voort. Afhankelijk van waar u zich in de wereld bevindt, kan het voorkeursplatform voor sociale media veranderen. Maar het bouwen van een geweldige Facebook-pagina en Twitter-feed is een goed begin.

Hier zijn enkele gegevens om het belang van sociale media voor uw bedrijf te valideren:

• 63% van de bedrijven die sociale media gebruiken, zegt dat het de marketingeffectiviteit heeft vergroot.

• 75% van de gebruikers scrollt nooit verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. Verbeter uw zoekpositie door uw sociale feeds continu bij te werken. Leer begrijpen wat SEO (Search Engine Optimization) is, of huur iemand in die het voor je kan beheren. Lees ons vorige artikel voor meer informatie over dit onderwerp.

• Bedrijven die bloggen hebben 55% meer websitebezoekers. Frequentie is belangrijk, je zou regelmatig moeten bloggen.

Wat is een ‘influencer’?

Het is iedereen die uw bedrijf ten goede of ten kwade kan beïnvloeden. Er zijn professionele influencers, dat wil zeggen degenen die worden betaald door content te creëren voor hun sponsors. Hun bruikbaarheid kan echter beperkt zijn, aangezien 90% van de klanten zegt dat ze de voorkeur geven aan ‘authenticiteit’, dwz de mening van echte klanten.

Dit artikel gaat daar niet over, maar hoe je van je gasten vrije en enthousiaste influencers kunt maken door ze een bijzondere ervaring te bezorgen.

Hoe kun je een impact maken?

Voel jij je als een kleine vis in een grote oceaan? Je kunt opvallen door uniek te zijn en gepersonaliseerde ervaringen te bieden. Hoe geweldig uw etablissement ook is, uw klanten blijven echt bij u omdat ze uw omgeving willen ervaren.

Word dus weer helemaal verliefd op jouw omgeving. Word een bron van encyclopedische kennis en ambassadeur over wat jouw gebied speciaal maakt. Doe mee met andere lokale bedrijven. Welke concerten/evenementen komen eraan? Kun je kaartjes verkopen? Kunt u kortingen geven aan lokale sportscholen, restaurants, excursies en andere ervaringen die u en uw gasten leuk kunnen vinden?

Kortom, ontdek wat voor jou werkt om je te onderscheiden van de grote ketens. Dan zal uw gast beginnen met het posten van hun ervaringen met u.

Hoe te posten op sociale media

Instagram en Facebook zijn twee van de grootste social media platforms als het gaat om de horeca. Als je er nog geen hebt, open dan een zakelijk account bij hen.

Waar moet je over posten? Als u zich geen professionele fotograaf kunt veroorloven om uw bedrijf onder de aandacht te brengen, zoek dan uw innerlijke fotograaf en post bijna professionele foto’s. Beter nog, vraag uw klanten om u enkele van hun beste foto’s te bezorgen. Sommigen van hen zijn professionele fotografen en zullen je waarschijnlijk gevleid voelen. Vergeet ze dan niet te volgen op hun social media.

Bovendien moet uw website een levend document zijn en regelmatig worden bijgewerkt. Waarom? Om dezelfde reden dat je een bijgewerkt seizoensgebonden restaurantmenu waardeert.

Technisch worden

Naast SEO is een nieuwe trend om u te helpen nieuwe klanten naar uw locatie te trekken, hen te targeten via geosociale segmentatie. Het is gewoon een mooie term voor het profileren van uw belangrijkste klanten. Laten we zeggen dat je een klein bedfrijf bent; je staat huisdieren toe, en je bent in een omgeving waar kaas gemaakt wordt. Op basis hiervan zou je technisch gezien kunnen vragen om je te richten op rijke stellen, hondenliefhebbers tussen 20-45 jaar oud. In principe richt u zich niet op leeftijd, maar op ‘levensstijlen’ die bij uw locatie passen. Als je eenmaal klaar bent voor deze volgende stap, zijn er bedrijven die deze service aanbieden.

Tot slot

Hoewel dit onderwerp overweldigend kan lijken, moet u zich realiseren dat het net als elk ander onderdeel van uw bedrijf kan worden. Begin klein en bouw hierop voort. Met vallen en opstaan ontdek je wat voor jou het beste werkt. Hoewel je misschien in eerste instantie met je eigen sociale marketing wilt beginnen, wil je uiteindelijk misschien professionele hulp inhuren om je SEO, website of een ander facet van je sociale media te beheren.