Nieuw in juni 2021

June 11, 2021, 02:33 PM EDT

Recent zijn er twee grote verbeteringen doorgevoerd in de boekingsweergave met betrekking tot de afhandeling van betalingen.

  1. Contante ontvangsten. Er is nu een knop voor het maken van kassabonnen, los van reguliere facturen, wat de verwerking van kassabonnen eenvoudiger maakt.
  2. Sectie betalingen. Deze rubriek is nu opgedeeld in “Fiscale documenten” en “Betalingsnota’s” (voorheen “Betaling registreren”).

Onder Fiscale documenten die u kunt aanmaken

  • Facturen, die door de gast kunnen worden betaald nadat u ze hebt uitgegeven.
  • Kasbewijzen, die worden uitgegeven wanneer de gast al heeft betaald.

Beide zijn officiële documenten die zijn gemaakt voor fiscale en boekhoudkundige doeleinden. U moet een factuur/kassabon aanmaken als u wilt dat de betaling in een boekhoudkundig rapport wordt opgenomen.

Betaal notities zijn anders. Dergelijke nota’s zijn geen fiscale documenten. In plaats daarvan helpen ze u persoonlijk het verschuldigde saldo bij te houden wanneer er geen fiscale documenten worden aangemaakt. Zie ze als post-its.
Als u een betalingsoplossing in Sirvoy heeft geactiveerd, wordt er automatisch een betalingsnota aan de boeking toegevoegd wanneer betalingen met die betalingsmethode worden ontvangen. Voor alle andere betalingen (contant, bankoverschrijving, etc.) kunt u handmatig een betalingsnota toevoegen.
U kunt een betalingsnota maken en deze vervolgens koppelen aan een factuur/kassabon. Of u kunt een betaling direct vastleggen in een factuur.