Nytt i april 2021

April 12, 2021, 08:29 AM EDT

Det sjuder av liv när våren öppnar sina portar. Detsamma kan sägas om Sirvoy. Vi är glada över att kunna berätta om nya och spännande förbättringar, allt för att göra din Sirvoy-upplevelse ännu trevligare.

Bokningsformulär & Webbplatsbyggare

  • Senaste versionen. Alla kunder som inte har valt att stanna kvar i en äldre version av bokningsformuläret har uppgraderats till version 3.0, och vi implementerar fortfarande värdefulla feedback.
  • Villkor. Vi har lagt till möjligheten att göra dina villkor tillgängliga för gästen. I Webbplatsbyggaren kan en sektion om villkor aktiveras och redigeras. Detsamma gäller för ditt bokningsformulär i version 3.0. Gå till Inställningar -> Språk & texter -> Övrig information för att lägga till dina villkor och annan viktig information för gästen.
  • Tillgänglighetskalender. I inställningarna för varje bokningsformulär kan du nu välja att antingen dölja tillgänglighetskalendern eller att den ska visas som standard, antingen i en komprimerad eller utökad vy. Och om du, i dina inställningar, har valt att tillåta gäster att välja enhet (rum) så visar din tillgänglighetskalender också antalet enheter som är tillgängliga inom varje rumstyp, tillsammans med namnet på varje enhet.
  • Bokningsskod. Du kan nu välja om en ruta för bokningskod ska visas i bokningsformuläret eller inte, och om den visas kan du välja mellan om koden ska krävas eller vara valfri. Valet för detta kan göras i inställningarna för varje bokningsformulär.
  • Visningsalternativ. För dig som använder Sirvoy-versionen “Starter, i inställningen för att visa ditt bokningsformulär på din hemsida (Inställningar -> Bokningsformulär -> Hantera bokningsformulär -> “Hur man installerar” ), ser du alternativet “Fristående sida med bokningsformulär och kontaktuppgifter (URL)”. Med “Pro”-versionen, om du har aktiverat webbplatsbyggaren, ser du istället alternativet “Sirvoy Webbplatsbyggare – Hemsida med ditt bokningsformulär (URL).”

Utöver detta har det gjorts flera små förbättringar, t.ex. när det gäller mobil-layout och tillgänglighet. Allt för att funktionerna ska vara enkla och smidiga.

Avancerade “Hur man installerar”-alternativ för bokningsformuläret och för “Visa/ändra bokning”-funktionen

  • Ett uppdaterat användargränssnitt gör det nu möjligt att enkelt skapa anpassade länkar och HTML med det inbäddade bokningsformuläret för specifika ändamål såsom specialerbjudanden eller evenemang. Du kan t.ex. genom att ange incheckningsdatum, utcheckningsdatum och antal gäster, skapa URL-parametrar och HTML-dataparametrar. Dessa länkar kan sedan användas för att dirigera gästerna till ditt förberedda bokningsformulär.
  • Du kan ange en anpassad landningssida som gästen automatiskt kommer att omdirigeras till efter att bokning eller granskning/ändring av bokning har gjorts.
VIKTIGT: Från och med den 1 maj 2021 tar vi bort stöd för äldre metoder för integrering av bokningsformuläret (inklusive bokningsformuläret i en “iframe”, “miniformulär”) och de slutar fungera efter det datumet. Dessa kommer att ersättas med funktioner i den nya versionen. Du kommer att se ett meddelande på startsidan med de platser från vilka vi upptäcker datatrafik med utdaterade metoder.