Haastattelu – The Norrmans

March 29, 2021, 09:32 AM EDT

Kulunut vuosi on todella kääntänyt koko maailman ylösalaisin, mukaan lukien hotellialan. Tässä haastattelussa keskustelemme Anna ja Lars Norrmanin kanssa, jotka eivät voineet edes kuvitella mitä odottaa vuoden 2020 alussa. He myivät kotinsa Kööpenhaminan ulkopuolella syksyllä 2017 ja muuttivat maaseudulle, jossa he avasivat B&B:n nimeltä The Norrmans.

Kun menen verkkosivustollenne, voin heti aistia, kuinka intohimoisia olette B&B:nne suhteen. Saanko kysyä, milloin ja miten aloititte hotellialalla?

Vaikka meillä ei suoranaisesti ole kokemusta työskentelystä hotellialalla ennen oman B&B:n avaamista, olimme molemmat työskennelleet palvelualalla koko elämän, joten se on aina ollut hyvin lähellä sydäntämme. Mutta emme tienneet hotelleista muuta kuin että olemme aina nauttineet matkustamisesta itse.

Ymmärrän, että teillä on kaunis aamiaismajoitus maaseudulla, ja sitten laajensitte uudella projektilla meren rannalla. Mikä johti siihen, ja onko teillä vinkkejä, joita voitte tarjota kaikille niille, jotka myös harkitsevat liiketoimintansa kasvattamista?

Kyllä, päätimme laajentaa ja halusimme nähdä, olisiko mahdollista pyörittää pienempää paikkaa tuottavasti. Aloittaessamme tapasimme niin monia, jotka nauroivat meille ja sanoivat, että tulemme työskentelemään itsemme loppuun ja että jaksaisimme muutaman vuoden, ennen kuin huomaisimme, ettemme voi tehdä tätä tuottoisasti.

Mutta kun istuin alas ja laskin kustannukset, päätin, että nuo kielteiset ennusteet eivät ole totta. Kyse on vain siitä, että voimme veloittaa tarpeeksi ja tarjota sitä mitä vieraat haluavat. Asetimme hintamme lähemmälle hotellitasoa tarjoamalla samalla parempaa palvelua kaikilla lisukkeilla, mutta pitämällä sen silti B&B:nä. Ja tähän mennessä se on toiminut erittäin hyvin!

Joten juuri ennen Covid-19:n saapumista ostimme toisen talon ja ajatus oli, että halusimme erilaisen majoituspaikan, joilla on ensimmäisestä eroava tarjonta houkutellaksemme toisenlaista asiakaskuntaa. Tämä on talo, josta pidän kovasti; se sijaitsee pienessä kalastajakylässä lähellä merta. Se on vanha ja hyvin säilynyt paja, jonka ympärillä on taloja, joten päätimme säilyttää sen sellaisena kuin se oli ja lisäsimme pelkästään hieman väriä!

Se on talo, jota vuokraamme juhlia varten, joten se on samahintainen riippumatta siitä kuinka monta henkilöä majoittuu, ja se täydentää tarjontaamme hyvin, koska olemme usein täysin varattuja kesällä, ja on hienoa, että voimme tarjota sitä vieraille jotka haluavat varata majoituksen suuremmalle ryhmälle. Tämän lisäksi he voivat varata pöydän ravintolasta ja aterioida siellä, jos haluavat. Kaiken kaikkiaan pienen talon hankkiminen, jota voimme vuokrata pää-B&B:n lisäksi, oli mielestämme hyvä ratkaisu.

Ajattele luovasti ja toimi luovasti äläkä pelkää epäonnistumista, koska ainoata epäonnistumista on se, että emme edes yritä!

Voinko kysyä, mitkä ovat olleet joitakin niistä haasteista joita olette kohdanneet Covid-19-pandemian vuoksi kuluneen vuoden aikana, ja miten olette päässeet niiden yli tähän mennessä?

Tämä on tosiaankin ollut elämäni hulluin vuosi! Majoituksemme on Tanskassa, mutta meillä oli 99% ruotsalaisia varauksia. Alussa rajat olivat edelleen auki, joten peruutuksia ja siirrettyjä varauksia oli paljon, ja se johti puoliksi varattuihin viikonloppuihin, vaikka meidän piti olla täysin varattuja. Joten kun Covid-19 todella räjähti, meillä oli kesä melkein täysin varattuna; viikonloput olivat varattuna syksyyn asti ja koko kevään.

Olimme myös saaneet ennakkomaksuja, mikä tarkoitti mahdollisia likviditeettiongelmia, jos olisimme joutuneet palauttamaan kaikki nämä rahat. Joten aluksi ajattelimme, että olisi OK, jos työskentelisimme aina kahden viikon tähtäimellä eteenpäin. Mutta sitten yhtäkkiä rajoja oltiin sulkemassa ja 100% varauksistamme katosi yön yli! Se oli meille todella pimeää aikaa. Ellemme olisi joutuneet palauttamaan niin paljon rahaa, olisimme saattaneet tuntea, että me kyllä selviämme tästä. Mutta se oli niin mustaa. Olimme tehneet pienen investoinnin ja rakentaneet tilalle suuren kasvihuoneen uudelle kokillemme, joten meillä ei ollut rahaa pahan päivän varalle. Ja olimme myös ostaneet tämän talon juuri ennen kuin kaikki muuttui ja sijoittaneet siihen rahaa. Se oli kauheaa. Viimeisenä keinona lähestyimme vieraita ja kysyimme heiltä, olisivatko he halukkaita vain lykkäämään varauksiaan sen sijaan että hyvittäisimme heidän maksamansa rahat. Monet olivat haluttomia tekemään niin, koska he olivat täysin varmoja että joutuisimme konkurssiin, mutta ne jotka suostuivat, todella auttoivat meitä.

Olimme yrittäneet odottaa syksyä, koska ajattelimme tuolloin, että tilanne alalla palaisi silloin takaisin normaaliin. Mutta koska koko kevät- ja kesäkausi olivat peruutettuja, se oli vaikea. Olimme palkanneet tilalle apua juuri ennen Covidia ja olimme ajatelleet, että meidän olisi irtisanottava heidät, mutta olimme hämmästyneitä, kun he sanoivat haluavansa jäädä. Pohjimmiltaan he sanoivat “älkää huoliko palkasta, me selviämme tämän läpi yhdessä”. Joten juuri niin teimme! Yhden kuukauden aikana onnistuimme muuttamaan vieraskantamme 100% ruotsalaisista 100% tanskalaisiksi. Minun oli tehtävä jonkin verran töitä PR:n suhteen ja olin melko ennakoiva sen suhteen. Soitin toimittajille ja sanoin “meillä on paikka, josta kukaan ei tiedä”, ja he halusivat kirjoittaa meistä, mikä oli juuri sellaista näkyvyyttä, jota tarvitsimme.

Luemme Instagramistanne (@thenorrmans), että olette olleet valmiita tekemään suuria henkilökohtaisia uhrauksia pelastaaksenne yrityksesi. Tuntuuko teistä, että tämä pandemia on auttanut teitä ymmärtämään pahimpaan varautumisen tärkeyden?

Kyllä, ehdottomasti. Kiinnitimme automme, josta meillä oli leasingsopimus. Sitä ei ollut edes mahdollista myydä, koska siinä vaiheessa kaikilla oli vaikeaa! Tapasimme pankkien kanssa ja keskeytimme lainojen takaisinmaksut. Se oli ainoa tapa selviytyä.

Pidimme talon, koska pankki suostui siirtämään lainamme eteenpäin. Jos meidän olisi ollut pakko myydä se, se olisi merkinnyt tappiota myös pankille. Tuona aikana meillä ei ollut rahaa maksaa mitään, joten meidän oli tehtävä nämä sopimukset selviytyäksemme.

Joten, maailmamme on todella muuttunut paljon. Rakastamme todella yritystämme ja olisimme uhranneet kaiken sen pelastamiseksi. Teimme suunnitelman, jonka mukaan luopuisimme ensin uudemmasta yrityksestämme ja sitten talomme menisi; olisimme tehneet mitä vaan jos se olisi ollut tarpeen yritystoiminnan jatkamiseksi.

Minkä sanoisitte olevan tärkeimpiä tulevaisuuden huolenaiheita ja miten luulette seuraavien 6–12 kuukauden vaikuttavan hotellialaan ja yritykseenne?

On melko vaikea sanoa, mutta koska rokote on tulossa, luulen että palaamme hitaasti mutta varmasti normaaliin.

En usko, että paljon muuttuu ennen kevättä, eikä meillä todennäköisesti ole konferensseja, häitä tai tapahtumia samaan tapaan kun aikaisemmin. Uskon myös, että yrityksillä maaseudulla on paljon paremmat mahdollisuudet kuin suurkaupungissa.

Kesämökkimme on jo täynnä tänä kesänä, joten näyttää siltä, että kaikesta huolimatta halu matkustaa on edelleen olemassa. Joten tällä alalla meidän ei tulisi pitää mitään itsestäänselvyytenä, vaan mielestäni meidän pitäisi olla edelleen varautuneina kaikkeen. On tärkeää, että olemme joustavia ja valmiita tekemään muutoksia mahdollisten ongelmien varalta.

Monet hotellien omistajat yrittävät sopeutua etsimällä tapoja selviytyä tai pyrkivät jopa laajentamaan toimintaansa kriisin keskellä. Oletteko löytäneet liiketoimintamahdollisuuksia tämän vaikean ajan keskellä?

Kyllä! Tällä hetkellä olemme juuri palkkaamassa uutta henkilöä tiimiimme  joka auttaa meitä optimoimaan toimintaamme arkipäivinä. Työskentelemme myös uuden yhteistyön parissa läheisen yrityksen kanssa. Se ei ole täysin vielä paketissa, mutta kyseessä on paikka, jonka kanssa voimme tehdä vähän enemmän yhteistyötä häiden, konferenssien ja juhlien suhteen.

Tällainen yhteistyö tulee tulemaan takaisin ja uskon, että on tärkeää valmistautua eteenpäin. Kaikki alkaa todennäköisesti pienemmillä tapahtumilla alussa ja laajenee sitten vähitellen. En tunne, että ala lähtee nousuun lähitulevaisuudessa, mutta uskon, että haluamme silti kokoontua eri tavoin, joten olemme alkaneet miettiä, miten voimme täyttää tämän tarpeen, kun pandemia on ohi.

Yritämme saada hallituksen hyväksymään ja rahoittamaan kaksi ylimääräistä huonetta, koska haluamme laajentaa liiketoimintaa. Joten teemme kovasti töitä ollaksemme luovia sillä pienellä määrällä rahaa, joka meillä on.

Mitä haluaisitte sanoa kaikille, jotka kokevat samoja vaikeuksia kuin te koitte tänä keväänä / kesänä?

Älä katso liian kauas eteenpäin ja yritä lähestyä yritystäsi tuoreilla silmillä nähdäksesi, kuinka voisit sopeutua kriisiin.

Olen saanut paljon apua ja yhteistyötukea ympärilläni olevilta ihmisiltä vain nostamalla puhelimen, soittamalla pieniin hotelleihin ja esittämällä heille kysymyksiä, kuten: Kuinka voit? Miten sinä ratkaiset tämän ja tämän ongelman? Mitä mieltä olet tästä tai tuosta? Älä pelkää tekemästä sitä, koska uskon todella, että olemme yhdessä vahvempia, ja tämä voi johtaa uusiin mahdollisuuksiin tulevaisuudessa.

Uusien tapojen löytäminen liiketoiminnan pyörittämiseen ja sopeutuminen uusiin hallituksen sääntöihin on vaikeaa, koska kaikki vaihtelee niin paljon jatkuvasti. Tällä hetkellä meillä on täysin varattu B&B huolimatta siitä, että ravintolat ovat kiinni, vaikka ravintola on suuri syy miksi ihmiset matkustavat tänne. Olemme rakentaneet pöydät jokaiseen huoneeseen, jossa vieraat voivat syödä; se on pohjimmiltaan ylellistä huonepalvelua. Jos olisit kysynyt minulta vuosi sitten, en olisi koskaan ajatellut, että voisimme myydä yöpymispakettimme samaan hintaan, jos ihmiset pakotettaisiin syömään huoneessaan; olisin jopa nauranut ajatukselle. Mutta, se toimii. Sopeudumme tilanteeseen ja huomaamme, että vieraamme sopeutuvat myös tähän aikaan jota elämme. Kyse on siitä että ajattelee luovasti, ja että sen jälkeen ryhtyy toimiin ja myy yrityksensä tuotteita luottavaisin mielin! Mikä on minun neuvoni? Ajattele luovasti ja toimi luovasti äläkä pelkää epäonnistumista, koska ainoata epäonnistumista on se, että emme edes yritä!