Nytt i mars 2021

March 04, 2021, 06:00 AM EST

Ny design på bokningsformuläret

Förra månaden var det premiär för Sirvoy Webbplatsbyggare tillsammans med den nya designen på bokningsformuläret och vi vill tacka alla för det positiva gensvar som vi fick! Som du säkert har märkt är det nu möjligt att välja det nya bokningsformuläret på sidan Ny bokning.

Från och med den här månaden kan du också använda den nya designen på din hemsida. Du kan aktivera det nya utseendet genom att gå till Inställningar -> Bokningsformulär och klicka på “Redigera” på bokningsformuläret. På sidan som följer går du till “Designmall” och byter till “Version 3.0”.

Förbättrade funktioner

Med uppgraderingen av bokningsformuläret följer förbättringar av några funktioner som vi tror du kommer att gilla.

  • Bekvämligheter. I dina inställningar för rumstyper under Inställningar -> Rumstyper när du klickar på “Registrera ny” eller “Redigera” kan du nu ange bekvämligheter som erbjuds. Dessa kommer att synas som symboler i varje objektbeskrivning i bokningsformuläret, vilket ger dina gäster en snabb översikt över tillgängliga bekvämligheter.
  • Tillval. Under bokningsprocessen ser du nu en praktisk rullgardinsmeny när du väljer ett tillval. Beroende på dina inställningar, kan tillval också visas automatiskt för alla datum, med möjlighet att ta bort dem för valda datum eller ett helt datumintervall. Detta gör hanteringen av tillval enklare än tidigare.
  • Bättre översikt. När du skapar en ny bokning ser du alltid en översikt över det som valts längst ner på sidan, inklusive antalet gäster, rum och tillval, tillsammans med det totala priset. Detta kommer att hjälpa dig att inte förbise något innan du går vidare till nästa steg.

Kompatibilitet när det gäller anpassad CSS och den nya versionen av bokningsformuläret.

På grund av ändringar i HTML/CSS-strukturen är all anpassad CSS som du har använt för de tidigare versionerna inte kompatibel med den nya versionen. Så om du väljer att uppgradera kommer alla anpassad CSS att tas bort. Den kommer fortfarande att vara tillgänglig i CSS-historiken, så att du kan se den eller återställa den om du vill gå tillbaka till en tidigare version.

Vi uppmuntrar dig att byta till den nya (3.0) versionen och uppskattar eventuell feedback. Från och med den 1 april 2021 kommer alla kunder med “Designmall” inställd på “Senaste version (uppdateras automatiskt)” att uppgraderas till version 3.0. Om du inte vill att detta ska ske, justera inställningen till “Version 2.0” före ovanstående datum. Till exempel, om du för närvarande har lagt till anpassad CSS för att få ett enhetligt utseende ihop med din hemsida kan denna justering vara att rekommendera. Om ingen justering görs kommer din anpassade CSS att tas bort (du kan fortfarande hitta den i historiken) och bokningsformuläret uppgraderas till version 3.0 den 1 april 2021.

Observera att vi fortfarande bearbetar feedback och kan komma att göra små ändringar, så om du vill designa med anpassad CSS i version 3 rekommenderar vi att du väntar en månad eller två, eller är beredd att justera CSS:en. Just nu arbetar vi med att implementera de senaste standarderna och gör bokningsformuläret ännu mer användarvänligt. Tills det arbetet är klart kan CSS- och HTML-strukturen komma att ändras.

När det gäller den gamla designmallen planerar vi att ta bort den senare i år. Om du bestämmer dig för att behålla en äldre version kommer vi att kontakta dig under de kommande månaderna med uppdateringar om hur vi går vidare med utfasningen av gamla versioner. Om det finns något som hindrar dig från att byta till version 3.0, ber vi dig meddela oss så att vi kan hjälpa. Det är vår önskan att alla ska kunna dra full nytta av denna designförbättring.