Nieuw in december 2020

December 24, 2020, 07:25 PM EST

Om nog eenvoudiger overzicht te hebben wanneer je Sirvoy gebruikt vertellen we je graag over enkele betalingsgerelateerde verbeteringen die onlangs zijn doorgevoerd.

Kleurconsistentie voor betalingsinformatie

Om de betalingsstatus van een boeking in een oogopslag te kunnen herkennen, hebben we consistent kleurpictogrammen toegevoegd, waarbij elke kleur een bepaalde boekingstatus vertegenwoordigt:

  • Grijs – niet gefactureerd
  • Rood – gedeeltelijk gefactureerd
  • Groen – volledig gefactureerd
  • Geel – over gefactureerd

Wat is het voordeel? Op de boekingslijstweergave kunt u dankzij de gekleurde pictogrammen en de gekleurde bedragen in respectievelijk de kolommen Gefactureerd en Betaald, onmiddellijk de financiële status van elke boeking zien. Als u een individuele boeking bekijkt, herkent u hetzelfde kleurpictogram ook in het linkerdeelvenster met boekingsdetails. Het bedrag en de kleur “openstaand saldo” weerspiegelen de betalingsstatus van de boeking of factuur, waardoor u deze gemakkelijker kunt controleren en verwerken.

Met betrekking tot deze ontwikkeling is voor vermelde facturen de betalingsinformatie voor elke aangemaakte factuur, zoals te zien onder de sectie “Betaling” bij het bekijken van individuele boekingen, ook verbeterd om u te helpen boekingen te vinden waar eventueel verdere verwerking nodig is.

Verwijderen van een factuurgerelateerde instelling

Zoals aangekondigd in onze recente e-mail aan u, was er vanwege de bovenstaande ontwikkeling een instelling voor een factuurmodule die nu niet langer nodig is. Voorheen was het mogelijk om een boeking als “betaald” te beschouwen zodra een factuur werd uitgegeven. Nu alle factuurstatussen altijd worden getoond (al dan niet uitgegeven), is deze oude instelling achterhaald en daarom recentelijk verwijderd.

Lokale betaalmethode iDEAL beschikbaar via Stripe voor alle Sirvoy accounts met de EUR-valuta

iDeal is een in Nederland gevestigde betaalmethode die voorheen alleen beschikbaar was voor Sirvoy-hotels gevestigd in Nederland. Maar vanaf nu kan het ook buiten Nederland worden ingeschakeld als je Stripe gebruikt en je de valuta voor je prijzen hebt ingesteld op EUR. Wat betekent dit voor jou? Indien ingeschakeld, hebben gasten iDEAL als een van de beschikbare betaalmogelijkheden op je boekingsengine en zal een betaler uit Nederland het betaalproces zeker nog comfortabeler en veiliger vinden doordat er een mogelijkheid geboden wordt waar hij of zij vertrouwd mee is. Aan iDEAL zijn geen extra kosten verbonden.