Det som kreves for å drive en B&B i 2020

September 26, 2020, 04:32 PM EDT

På et nytt veggmaleri i Dublin, Irland, kan du se Doc gi Marty McFly det kloke rådet: Uansett hva som skjer, ikke reis til 2020. Vi er nok alle enige om at det ikke er et så dumt råd. Dessverre, for de av oss uten en tidsmaskin, sitter vi fast her og alt vi kan gjøre er å planlegge for bedre tider framover.

Planlegging krever vanligvis en del forhåndskunnskap basert på tillit til markedet eller historiske prognoser. Uten det blir det bare spekulasjoner og gjetting.

Så spørsmålet for dem i losjiindustrien er hvordan de skal klare å takle ekstrakostnadene som pandemien medfører, samtidig som de forbereder seg på en usikker fremtid.

Prisen av Covid-tiltak

For det meste vil initiativene som introduseres for å bekjempe spredningen av Covid-19 opprettholdes verden over. Imidlertid er det mange B&B som enkelt sagt ikke er i stand til å introdusere sosial distansering i samsvar med retningslinjene. I tillegg kommer de ekstra driftskostnadene som belaster en bransje som allerede har blitt sterkt påvirket. Dette har tvunget mange av de påvirkede virksomhetene til å gjøre endringer som:

  • Lukking av fellesrom og områder.
  • Ansette ekstra personale eller jobbe lengre timer for å oppfylle strengere hygienestandarder.
  • Skaffe Covid-relaterte skilt for kundene.
  • Fjerne det lille ‘ekstra’ som bøker og blader.
  • Fjerne frokost for å følge retningslinjene.
  • Implementering av digital teknologi for å redusere direkte kontakt mellom gjester og ansatte.
  • Tilby masker og desinfiseringsmiddel til gjestene sammen med engangsprodukter.
  • Ytterligere opplæring til personalet om Covid-beredskap.
  • Sørge for at personalet har tilgang til beskyttelsesdrakter og annet utstyr.

Det er dyrt å være fattig sies det. Hvis du synes det er vanskelig å dekke ekstrakostnadene, gå til handling og reduser driftskostnadene på noen av disse måtene:

Hvis du ikke kan tjene penger, må du spare penger …

Det er åpenbart, men sant. Undersøk alle måtene du kan redusere kostnadene og spare penger på. Se på kostnadene dine i detalj og se hvilke av dem som potensielt kan fjernes. Kanskje det er betalt markedsføring eller overdreven bruk av utstyr. Kanskje du kan klare deg med mindre arbeidstimer eller bruke mindre penger på eiendomsforvaltningssystemet ditt. Det er verdt å nevne at Sirvoy nylig har kuttet den månedlige pakken til kun 89 kr per måned for å hjelpe mindre virksomheter som Bed & Breakfast. Alle disse små tingene vil helt sikkert gjøre en stor forskjell i det lange løp.

Midt i enhver krise, ligger store muligheter…

Albert Einstein

… eller bruke penger

Det høres kanskje selvmotsigende ut, men mange B&B-eiere forbereder seg på fremtiden ved å bruke penger nå. For de som ønsker å starte eller fullføre et oppussingsprosjekt, kan dette være den perfekte muligheten. Mens virksomheten er stille, hvorfor ikke dra nytte av noen uslåelige rabatter som tilbys av mange møbelleverandører og interiørdesignere? Mange butikker har redusert kostnadene med opptil 70% for å få flyt i lagrene som har stått stille under pandemien og for å få opp omsetningen.

Forsink betalinger

Hvis du virkelig sliter med å få endene til å møtes, snakk med leverandørene dine og se om du kan oppnå en avtale om å stoppe eller fordele tilbakebetalingskostnadene over en lengre periode. Det er sannsynlig at mange leverandører vil være mer samarbeidsvillige enn før, ettersom de enten er i samme båt eller har å gjøre med mange andre kunder som er i samme situasjon.

Bruk offentlige tilskudd

De fleste regjeringer tilbyr tilskudd som en del av planene for å gjennopplive hotel og-reiselivsindustrien.  Noen av disse tilskuddene er betydelige og kan omfatte personalstøtter som dekker en stor prosentandel av lønningene. Disse tilskuddene kan endres nesten månedlig, så ikke anta at du vet hva som er tilgjengelig, hold deg oppdatert for å sikre at du ikke går glipp av noe.

Hvordan ser fremtiden for B&B ut?

Som Albert Einstein sa en gang: «Midt i enhver krise, ligger store muligheter.» Muligheter er det definitivt. I følge McKinsey Industries var beleggstallene i begynnelsen av mai mindre enn 15% for luksushoteller og omtrent 40% for økonomiklassen. Dette indikerer at mindre og mer økonomiske alternativer som B&Ber vil komme seg mye raskere enn større hoteller. Den samme artikkelen påpeker at disse er bedre i stand til å utnytte etterspørsel som har holdt seg oppe til tross for reisebegrensninger, som langtidsgjester og lastebilsjåfører.

Bevisene ser ut til å peke fram mot et resultat som vil være en fordel for mindre virksomheter som B&B. Når reisende begynner å bevege seg igjen ser det ut til at flertallet favoriserer mindre overnattingssteder fremfor store hotellkjeder. Med sosial distansering som en ny normal, ser denne trenden ut til å fortsette i overskuelig fremtid. Det er absolutt oppmuntrende å vite at selv om dette ikke er over, kan vi tydelig se positive tegn på en markedsoppgang. I det minste ser framtiden lys ut for B&B.