De werkelijke kosten van het runnen van een B & B in 2020

September 26, 2020, 04:32 PM EDT

Op een recente muurschildering in Dublin, Ierland, zie je Doc aan  Marty McFly advies geven om, wat er ook gebeurt, de klok niet op 2020 te zetten. Wijs advies voor elke reiziger, daar zullen we het zeker allemaal mee eens zijn. Helaas, voor degenen onder die geen tijdmachine hebben, we zitten hier vast en het enige dat we kunnen doen is vooruit plannen voor de betere tijden die gaan komen.

Natuurlijk vereist planning vaak enige mate van voorkennis gebaseerd op basis van het vertrouwen van de markt of historische voorspellingen. Zonder deze informatie is het gewoon speculeren en dus niet veel anders dan gewoon gokken.

De vraag voor de hotelbranche is dus hoe ze de extra kosten die de pandemie met zich meebrengt kunnen dragen en hoe ze zich tegelijkertijd kunnen voorbereiden op een onzekere toekomst.

De kosten van Covid-maatregelen

Over het algemeen blijven de initiatieven die worden ingevoerd om de verspreiding van Covid-19 te helpen bestrijden over de hele wereld consistent. Veel B&B’s zijn echter simpelweg niet in staat om de vereiste sociale distantiëring in te voeren die nodig is om te kunnen voldoen aan de vereisten. Daar komt nog bij dat de extra exploitatiekosten een zwaar getroffen sector verder overbelasten. Dit heeft gevolgen gehad voor veel bedrijven die hierdoor gedwongen werden om veranderingen aan te brengen zoals:

  • Het sluiten van gemeenschappelijke ruimtes;
  • Extra personeel in dienst nemen of langere uren werken om te voldoen aan strengere hygiënenormen;
  • Het aanschaffen van Covid gerelateerde bewegwijzering voor klanten;
  • Opbergen van enkele van de kleine ‘extra’s’ zoals boeken en tijdschriften;
  • Afschaffen van het ontbijt om aan de richtlijnen te kunnen voldoen;
  • Het implementeren van digitale technologie om het directe contact tussen gasten en personeel te verminderen.
  • Het verstrekken van maskers en ontsmettingsmiddel aan gasten, samen met wegwerp toiletartikelen.
  • Het aanbieden van extra training aan het personeel op Covid paraatheid.
  • Ervoor zorgen dat het personeel toegang heeft tot biologische beschermingspakken en andere apparatuur.

Een lichte portemonnee is een zware vloek zoals sommigen zeggen. Als u het moeilijk vindt om de extra kosten te dekken, handel dan nu en verlaag uw bedrijfskosten op een aantal van de volgende manieren:

Als je geen geld kunt verdienen, moet je geld besparen…

Het is logisch maar waar. Onderzoek alle manieren waarop u de kosten kunt verlagen en geld kunt besparen. Kijk in detail naar uw overheadkosten en kijk waar u kunt snijden. Misschien is het uw betaalde promotie marketing, of buitensporige uitgaven voor nutsbedrijven. Misschien kunt u bezuinigen op het aantal arbeidsuren of op uw Property Management Systeem. Het is vermeldenswaard dat Sirvoy bijvoorbeeld recent de prijs van het goedkoopste maandelijkse pakket verlaagt heeft naar een kleine $ 9 per maand om kleinere bedrijven zoals Bed and Breakfasts te helpen. Al deze kleine dingen zullen zeker een groot verschil maken op de lange termijn.

 In het midden van elke crisis liggen grote kansen…

Albert Einstein

… of je zou kunnen besteden geld

Het klinkt misschien contraproductief, maar veel B & B eigenaren bereiden zich voor op de toekomst door nu daadwerkelijk geld uit te geven. Voor degenen die willen beginnen of eindigen met een opknapbeurt, bijvoorbeeld, kan dit het ideale moment zijn. Als de zaken rustig gaan, waarom dan niet profiteren van een aantal onverslaanbare kortingen die worden aangeboden door veel meubelleveranciers en interieurontwerpers? Veel winkels hebben de kosten met maximaal 70% verlaagd om af te komen van overtollige voorraden die zijn verzameld tijdens de pandemie zodat ze nieuwe business kunnen genereren.

Betalingen uitstellen

Als je echt moeite hebt om rond te komen, praat dan met je providers en kijk of je een overeenkomst bereiken om de kosten van je terugbetalingen over een langere termijn te pauzeren of te spreiden. Veel leveranciers zullen waarschijnlijk meer sympathie voor uw zaak  hebben dan ooit, omdat ze ofwel in hetzelfde schuitje zitten of omgaan met vele andere klanten die zich in dezelfde situatie bevinden.

Klop aan voor overheidssubsidies

De meeste overheden hebben subsidies beschikbaar gesteld als onderdeel van hun hospitality herstelplannen. Sommige van deze subsidies zijn aanzienlijk en kunnen onder meer personeelssteun omvatten wat een groot percentage van de lonen zal dekken. Deze subsidies zijn bijna maandelijks aan veranderingen onderhevig, dus ga er niet van uit dat je weet wat er beschikbaar is. Blijf op de hoogte met uw gemeenteraad om ervoor te zorgen dat u niets mist.

Wat houdt de toekomst in voor B&B’s?

Zoals Albert Einstein eens zei: „In het midden van elke crisis liggen grote kansen.“ En kansen zijn er zeker. Volgens McKinsey industrie was begin mei de bezettingsgraad minder dan 15% voor luxe hotels en ongeveer 40% voor de economie. Dit geeft aan dat kleinere en zuinigere kameropties zoals B&B’s veel sneller zullen herstellen dan grotere hotels. Hetzelfde artikel wijst erop dat deze beter in staat zijn om in te spelen op segmenten die gezond zijn gebleven, ondanks reisbeperkingen, zoals gasten voor een lang verblijf en vrachtwagenchauffeurs.

Al het bewijs lijkt te wijzen op een andere uitkomst die kleinere bedrijven zoals B & B’s ten goede zal komen. Als reizigers weer vrijelijk kunnen bewegen, lijkt het erop dat de meerderheid voorstander zal zijn van kleinere boutique accommodaties in plaats van grotere hotelketens. Nu sociale distantiëring de norm wordt, lijkt deze trend zich in de nabije toekomst voort te zetten. Het is zeker bemoedigend om te weten dat, hoewel dit nog lang niet voorbij is, er duidelijke signalen zijn dat de markt aan het herstellen is. En dat op zijn minst voor B&B’s de toekomst ziet er rooskleurig uitziet.