Hotellene under koronaviruset

April 24, 2020, 08:29 PM EDT

Sommeren 2020 vil bli uforglemmelig for alle i hotell- og reiselivsbransjen. Samtidig som fly forblir på bakken og støvet legger seg over rullebaner verden over, har den uvirkelige situasjonen som koronaviruset har skapt, blitt vår hverdag. Det føles som noen trykket på en pauseknapp og hele menneskeheten begynte å holde pusten. For overnattingssteder med tomme rom og ingen gjester kan det være fristende å bare stenge butikken og vente på at ting går over. Men, dette er kanskje ikke det lureste man kan gjøre. Mange hoteller har klart og dempe tapene ved å starte med nye strategier som lar dem stå åpne og hjelpe verden i kampen mot koronaviruset.

Hotellene og leilighetene som langtidsleier

Hotelleiere over hele verden har oppdaget at samtidig som tallet på bookinger har falt på grunn av Covid-19, har det vært en økt forespørsel om lengre opphold på opptil 90 dager ofte knyttet til forandringer i arbeidslivet. I tillegg lider mange byer av boligmangel, så den ekstra plassen langtidsleie gir, blir tatt godt imot av unge mennesker som strever mer enn noen gang med å komme seg på eiendomsmarkedet. Bookingsider som Airbnb har vært raske til å dekke etterspørselen og fokusere på å tilpasse plattformen deres for å imøtekomme disse behovene.

Sommeren 2020 vil bli uforglemmelig for alle i hotell- og reiselivsbransjen…

Hotellene som hjelper sykehusene og de hjemløse

Koronaviruset har blitt en unik utfordring for de hjemløse.  Mange hjemløse har begynt å unngå offentlige overnattingssteder i frykt for smitte. Siden disse har tre ganger større sannsynlighet for å ha en underliggende luftveislidelse er de spesielt utsatt for infeksjon og sykehusinnleggelse. Dette gjør det viktig at de har et trygt sted å sitte i karantene eller å isolere seg om nødvendig. Hoteller har ideelle forhold for dette, og offentlige etater skynder seg å sikre rom, fordi en tidlig respons er kritisk.

Mange hoteller har også samarbeidet med nærliggende sykehus og har tilbudt rom til helsearbeidere og pasienter med lav risiko og deres familier.  Nærheten eliminerer risikoen med pendling og tilbyr viktige tjenester som vaskeri og internett slik at de kan kommunisere med sine kjære.

Hotellrestaurantene som tilbyr take-away og hjemlevering

I og med at mange land har begrenset muligheten for reiser og implementert lockdowns er det ikke rart at take-away bransjen blomstrer. For å imøtekomme behovene til de som velger å isolere seg eller som er i karantene, har mange hoteller startet med hjemlevering eller take-away fra restaurantene sine.

I andre land der begrensningene er mindre, har hotellene endret hvordan de serverer mat i restauranten sin ved å sette opp bord på en måte som respekterer «social distancing», samtidig som de lar folk ha en hyggelig og stressfri kveld ute.

Dette er bare noen av de mange måtene hoteller hjelper land i kampen mot Covid-19, men vi er sikre på at det er mange flere. Vi håper du kommer trygt gjennom denne krisen og kommer ut sterkere enn noen gang.  Inntil da, husk at alle grep du gjør nå kan styrke din bedrift og hjelpe den å overleve!