Hvordan velge de rette salgskanalene for bedriften din

February 26, 2020, 11:33 PM EST

Vi er sikre på at de fleste hotelleiere som ønsker å øke inntektene, vil være enige i at bookingkanaler er en fin måte å gjøre nettopp det. Men de mest åpenbare bookingkanalene er ikke alltid det beste alternativet i ditt område eller marked. Enten du driver et hotell, herberge eller B&B, må du finne den beste løsningen for din virksomhet.

Ditt valg av kanaler kan ha stor innvirkning på bedriften din til det bedre eller verre, så med det i tankene har vi satt sammen noen tips for å hjelpe deg med å ta de riktige valgene.

Å vite hvem gjestene dine er, vil hjelpe deg å maksimere fordelene med kanalene…

Hvilke alternativer har jeg?

Driver du et stort hotell designet for internasjonale og forretningsreisende, eller et lite og koselig bed & breakfast perfekt for en helgetur rettet mot lokalbefolkningen? Å vite hvem gjestene dine er, vil hjelpe deg å maksimere fordelene ved kanalene og ikke kaste bort inntekter på å prøve å tiltrekke deg feil kunder.

I Europa er de mest populære bookingkanalene Booking.com, Expedia (også for Nord-Amerika) og HRS*, mens i Asia er de mest kjente kanalene Agoda, Ctrip og makemytrip.com.

Se kartet nedenfor som viser populære turistmål sammen med de beste bookingkanalene.

Om PPC (Betal per klikk)

For ovennevnte OTA-er betaler du per booking, noe som betyr at de tar et provisjonsgebyr for hver booking som gjøres. Men for andre kanaler er det også muligheten for PPC (betaling per klikk).

En kanal som bruker PPC er TripAdvisors TripConnect, som er en annonsemulighet med betaling per klikk, der gjestene blir omdirigert fra TripAdvisor til hotellets bookingside når de klikker på bedriften din. Hver måned blir du belastet for klikkene på siden din fra forrige måned – kostnadene varierer avhengig av budbeløpet .

Et annet PPC-eksempel er Google Hotel Ads. Denne kanalen tilbyr både PPB (betaling per bestilling) og PPC, så du kan velge et av alternativene og gi et bud for at oppføringen din skal vises. Dette vil føre til at hotellet ditt blir synlig på et Google-søk, og den som klikker på hotellet ditt blir deretter omdirigert til annonsørene for å kunne booke direkte. Du kan lese mer om kravene deres her.

Hva slags virksomhet har du?

Selvfølgelig kan du legge til hvilken som helst virksomhet på kanalene, men det er en fordel å vite at noen av dem fokuserer på mer bransjespesifikk innkvartering. Booking.com, Expedia og Hotels.com er alle veldig kjent for hoteller, men de har også andre typer eiendommer som herberger, feriehus, hytter og campingplasser. Som gjest har du muligheten til å velge type overnatting etter at du har søkt på sted.

Når du for eksempel søker etter “Costa Rica” på Booking.com, vil det for det meste vise hoteller, ettersom de har rundt 1300 hoteller i det området, men en bruker kan dra fordel av filtrene til venstre, noe som vil begrense søkeresultatet basert på type eiendom.

Derimot er det kanaler som Hostelworld.com som hovedsakelig viser vandrerhjem, noe en skjønner av navnet. Folk som leter etter et sted å bo ved hjelp av denne OTA-en, søker helt klart etter en bestemt type overnatting.

Hvis du ønsker å leie ut leiligheten din, en hytte, en B&B eller bare et enkeltrom, vil Airbnb være et godt valg. De er mest fokusert på mindre eiendommer og de som vanligvis er privateid.

Hvilke kanaler skal jeg gå for?

Som vi har sett er alternativene mange og det kan være vanskelig å si hvilke bookingkanaler som fungerer best for deg. Så det beste du kan gjøre er å velge så mange relevante kanaler som mulig og se hvilken som gir deg mest inntekt. Høres det dyrt, tidkrevende og kjedelig ut? Ikke bekymre deg, vi er her for å hjelpe! Siden Sirvoy har en integrert kanalhåndterer, vil du få tilgang til alle bookingkanalene samtidig, enten direkte eller ved hjelp av en tredjepart. Og i stedet for å manuelt måtte foreta individuelle kontroller, vil de alle bli samlet inn fra samme sted.

Gjennom en toveis integrasjon vil den holde bookingene dine oppdatert uansett hvor de kommer fra og varsle alle de andre kanalene om at rommet er booket og ikke lenger tilgjengelig. Be om din gratis prøveperiode her for å prøve ut alle disse fantastiske fordelene.

* Sirvoy har ikke en direkte kobling til HRS før sent i 2020, men i mellomtiden kan du fremdeles få tilgang via Siteminder og MyAllocator som tredjepart.