Mikä ero on varausjärjestelmän ja jakelukanavien hallintaohjelman välillä?

December 27, 2019, 06:46 AM EST

Hotellin, B&B: n tai hostellin tapaisen majoitusyrityksen johtaminen voi olla sekä aikaa vievää että stressaavaa, jos yrität tehdä kaiken itse. Monilla majoitusten omistajilla on apua järjestelmästä, joka pystyy hoitamaan suurimman osan tehtävistä joita he muuten tekisivät manuaalisesti. Ehkä olet ajatellut kokeilla jotain tällaista itse? Tässä blogissa selitämme varausjärjestelmän ja jakelukanavien hallintaohjelman väliset erot, jotta sinun olisi helpompaa löytää etsimäsi.

Varausjärjestelmä (PMS)

Varausjärjestelmä, jota kutsutaan myös nimellä PMS (Property Management System), on online-varausjärjestelmä, joka huolehtii majoituksen päivittäisestä työstä. Varausjärjestelmä voi suorittaa monimutkaisia tehtäviä, kuten huoltotoimenpiteiden järjestämisen, sähköpostin lähettämisen vieraille, online-varausten vastaanottamisen ja maksujen käsittelyn sekä paljon muuta.

Kaikki kiinteistön hallinnointiin tarvittava on täten automatisoitua, mikä tarkoittaa ettei sinun tarvitse tehdä melkein mitään paperityötä tai että olisit vaarassa saada ylivarauksia. Sinun ei tarvitse varausvahvistuksien lähettämisestä vieraillesi sähköpostitse, koska järjestelmä tekee sen puolestasi. Kaikella vapaa-ajalla joka tästä seuraat, joudut todennäköisesti aloittamaan harrastuksen tai ehkä voit vain hyvin ansaitun tauon!

Varausjärjestelmä mahdollistaa myös suorien varausten vastaanottamisen online-varausmoottorin kautta. Monet majoitusten omistajat haluavat kuitenkin käyttää myös jakelukanavia varmistaakseen, että useammat asiakkaat löytäisivät heidän yrityksensä. Mutta vastaanottaaksesi varauksia jakelukanavilla tarvitset vielä yhden asian…

Jakelukanavien hallintaohjelma

Ensinnäkin, mikä on jakelukanava?

Jakelukanava on verkkosivusto, johon majoitusten omistajat voivat lisätä hotellin, B&B: n tai hostellin, jotta asiakkaat voivat tehdä varauksia verkossa. Joitakin suosittuja jakelukanavia, joista olet todennäköisesti kuullut, ovat Booking.com, Hotels.com ja Expedia.

Jos sinulla on verkkosivusto, sinun on varmistettava, että saatavuutesi päivitetään, kun varauksia tehdään jakelukanavan kautta tai muuten olet vaarassa saada ylivarauksia. Ja jos haluat olla yhteydessä yhdestä tai useampaan kanavaan, varausjärjestelmäsi on kommunikoitava kanavien kanssa varmistaaksesi, että saatavuus päivitetään. Tässä jakelukanavien hallintaohjelma tulee kuvaan mukaan.

Jakelukanavien hallintaohjelma vastaanottaa varauksen ja ilmoittaa muille kytketyille kanaville, että huone on varattu eikä sitä ole enää saatavana. Jos se on integroitu varausjärjestelmääsi, se päivittää myös verkkosivustosi saatavuuden.

Sirvoyn varausjärjestelmässä on sisäänrakennettu jakelukanavien hallintaohjelma, kaksisuuntaisella integroinnilla, mikä tarkoittaa, että jos saat varauksen kanavan kautta, se päivitetään verkkosivustollasi, ja jos saat varauksen verkkosivustosi kautta, sen saatavuus poistetaan varauskanavalla. Aika kätevää, eikö totta?

Kuulemme aina asiakkailtamme ajasta jotka he ovat säästäneet ja vähentyneestä stressistä jota he ovat kokeneet jakelukanavien hallintaohjelman avulla. Tässä on vain muutama lainaus joiltakin onnellisilta asiakkailtamme:

En ollut koskaan kokeillut jakelukanavien hallintaohjelmaa. Kuinka pärjäsinkään ilman sitä?? ~ Marcella

Sirvoy on erittäin intuitiivinen järjestelmä, joka vaatii vähän koulutusta muihin järjestelmiin verrattuna. Hinta on erittäin kohtuullinen ja se on helppo integroida sekä omien jakelukanaviemme että kumppaneidemme kanssa ~ Simon

Kaikki jakelukanavat yhdistivät ja päivittävät jokaisen varauksen tai muutoksen, jonka me tai asiakkaamme teimme. Ei enää ylivarauksia ~ Viktor

Sirvoy on osoittautunut minulle välttämättömäksi työkaluksi. Vaikka hotellissamme on vain viisi huonetta, olisi helppo saada ylivarauksia, jos meillä ei olisi Sirvoyta ~ Lourdes

Jos haluat lisätietoja jakelukanavien hallintaohjelmista, tutustu blogiimme Kuinka valita oikea jakelukanavien hallintaohjelma yrityksellesi.

Käytä niitä yhdessä

Yhteenvetona, varausjärjestelmällä ja jakelukanavien hallintaohjelmalla on hyvin erilaiset roolit, mutta maksimoidaksesi ajankäyttösi ja tulosi, on parasta käyttää niitä molempia.

On suositeltavaa löydät varausjärjestelmän, jonka kanssa on mahdollista käyttää jakelukanavien hallintaohjelmaa, jotta sinun ei tarvitse käyttää kahta eri järjestelmää. Tämä varmistaa, että kaikki varausprosessissa on automatisoitua ja saumatonta jakelukanavan ja verkkosivuston välillä. Myös jos tarvitset tukea, on aina helpompaa jos sinulla on vain yksi yritys jolle esittää kysymyksesi kahden sijaan.