5 sätt att få fler direktbokningar

November 28, 2019, 08:56 PM EST

Att få direktbokningar innebär att man skapar en direkt relation med sina gäster. Att få en bra start på den relationen ökar definitivt chanserna att få fina recensioner och förhoppningsvis får man en lojal kund under många år framöver.

Men hur får man fler direktbokningar när trenden snarare är att de flesta resenärer vänder sig till de större reseportalerna? Låt oss titta på några enkla förbättringar man kan börja göra direkt.

1. Har en webbplats som är lätt att förstå

När människor kommer till er webbplats vill de att det ska vara enkelt och lätt att navigera. Man ska se till att ge sina gäster användbar information om boendet och lägga till högkvalitativa bilder så att man marknadsför företaget på bästa möjliga sätt. Läs vår intervju med en fastighetsfotograf som delade sina bästa tips på hur man bäst visar upp en fastighet. Med tanke på att så många gäster nu letar information och gör bokningar via mobiler och surfplattor är det också viktigt att webbplatsen är mobilvänlig så att så många människor som möjligt kan komma åt den.

2. Använd klickbara åtgärdsknappar

Använd åtgärdsknappar som ”Galleri”, ”Kontakta oss”, ”Rum” och den viktigaste, ”Boka här”. “Boka nu”-knappen kan placeras på många platser som i toppmenyn eller alternativt som ett popup-fönster på hemsidan och längst ner på webbplatsen. En tydlig uppmaningsknapp som fungerar och tar besökaren till rätt plats är viktigt om man vill att besökarna ska boka direkt.

3. Skaffa ett bokningsformulär

När en gäst har bestämt sig för att boka hos er är det viktigt att de kan följa processen hela vägen till bokningsbekräftelsen. Och för att de ska göra det på er webbplats behöver ni ett bokningsformulär. Ett bokningsformulär gör det möjligt för gästerna att enkelt och säkert göra en bokning direkt på er webbplats. De kan se vilka rum som finns tillgängliga, de kan använda en rabattkod om de har en och slutligen betala.

“En tydlig uppmaningsknapp som fungerar och tar besökaren till rätt plats är viktigt…”

4. Erbjud bra rabatter

För att fånga resenärers uppmärksamhet visar bokningssajter online så många erbjudanden de bara kan. Varför inte prova samma trick och locka kunder med en rabattkod eller rabatt för gäster som bokar direkt på er webbplats. Det kan vara erbjudanden som uppgradering av rum, att frukosten ingår, gratis wifi, havsutsikt, gratis avbokning eller ändring. Se till att gästerna tycker att det är värt att boka direkt via er webbplats.

5. Marknadsför er webbplats

För att få direktbokningar måste webbplatsen kunna hittas. För att maximera synligheten måste man veta vilka man vänder sig till. När man vet vem man ska rikta in sig på blir det lättare att anpassa annonserna så att de når rätt personer och man vet var man ska marknadsföra dem. Man kan också använda sin anslutning till resesajter online för att stärka sin närvaro online med ”the Billboard Effect” (reklamplattformseffekten). Denna ytterligare fördel ökar trafiken till er webbplats utan någon extra kostnad. Se hur man kan använda detta till sin fördel genom att läsa vår tidigare artikel Få er verksamhet att växa med the Billboard Effect.