Kolme hotellien ympäristöystävällisyyttä edistävää aloitetta

November 05, 2019, 01:55 AM EST

Ilmastomuutos asettaa haasteita, jotka vaikuttavat meihin kaikkiin, kun yritämme tehdä aktiivisempia valintoja, jotka ovat parempia planeetallemme. Elämän aikana hankittujen tapojen muuttaminen ei ole helppoa ja usein on vaikea tietää mistä aloittaa. 

Meidän kaikkien on kuitenkin aloitettava jostakin, ja hotelliteollisuuden edustajille avautuu todella paljon mahdollisuuksia toimia ympäri maailmaa tapahtuvan vihreän liikkeen johdossa. Olet todennäköisesti kuullut sanonnan, jonka mukaan “et voi tehdä kaikkea, mutta kaikki voivat tehdä jotain”. Hotellinomistajan on tärkeää keskittyä siihen “johonkin”, jonka voit tehdä vähentääksesi ympäristövaikutuksiasi. Se ei ehkä tunnu paljolta, mutta yhdessä voimme saada aikaan todellista muutosta.

Hotellin pyörittäminen voi merkitä suurta tuhlausta monilla alueilla. Ruoka, vesi ja energia ovat suurempia haasteita. Katsotaanpa tarkemmin näitä ongelmia ja joitain mahdollisia ratkaisuja. 

Energia

Yhdellekään kiinteistönomistajalle ei ole yllättävää tietää, että rahaa vuotaa kiinteistön saumoista hukkaenergian muodossa. Ensimmäinen askel on selvittää miksi, missä ja miten energiaa menetetään, jotta voidaan aloittaa ongelman ratkaiseminen. On muutamia tapoja jolla tätä voidaan lähestyä. 

  • energiamanagerin nimittäminen mahdollisten parannettavien alueiden tunnistamiseksi.
  • osallistuminen henkilöstön kanssa ongelma-alueiden tunnistamiseen ja säännölliset aivoriihi- ja palautepalaverit.
  • vieraiden tietoisuuden lisääminen ja heidän tukeminen.

Nämä ensimmäiset askeleet ovat mahdolliset myös pienimmille yrityksille, koska ne ovat edullisia ja suhteellisen helppoja tapoja päästä alkuun. Ne antavat sinulle yleiskatsauksen henkilökohtaisesta tilanteestasi ja budjetistasi ja olosuhteistasi riippuen voit valita, mistä parannuksista aloitat. 

Jotkut muutokset saattavat sisältää joitain yksinkertaisia mukautuksia, kuten

  • korvaamalla nykyiset lamput energiatehokkailla lampuilla.
  • automaattisten säästöpistorasioiden käyttö, jotka sammuttavat sähkön, kun laitetta ei käytetä tai huone on tyhjä. 
  • aurinkopaneelitekniikan käyttöönotto energiankulutuksen vähentämiseksi.
  • käyttämällä rakennuksen hallintajärjestelmää lämmityksen hallintaan. 

“et voi tehdä kaikkea, mutta kaikki voivat tehdä jotain”

Vesi

Vuotava wc voi hukata jopa 750 litraa vettä päivässä, ja kahdesta kierrettävästä hanasta voi tulla jopa 30 litraa vettä minuutissa, kun ne ovat täysin avatut. Tämä antaa kuvan siitä vesimäärästä, joka voi mennä hukkaan, jos sitä ei tarkkailla.

Ihmisillä on tapana käyttää suihkua pidempään hotellimajoituksen yhteydessä ja pitää vettä juoksevana shampoota levittäessä tai hampaita harjatessa. Koska haluat että vieraidesi vierailu olisi miellyttävä, on tärkeää löytää ratkaisu, jota vieraasi eivät ehkä edes huomaa. 

Voit esimerkiksi käyttää virtauksenrajoittimia suihkussa. Näitä löytyy moni eri kokoisia, mikä tarkoittaa, että voit rajoittaa veden virtausta suuremmassa tai vähemmässä määrin. Muista – pienikin säästö lasketaan, jos sitä käytetään jokaisessa suihkussa! 

Toinen erittäin edullinen tapa säästää vettä on jättää pesualtaan viereen viesti, joka muistuttaa vieraitasi veden harkitsevaisesta käytöstä ja sen tuhlaamisen välttämisestä, samalla kun kiität heitä yhteistyöstä tässä asiassa. 

Ja kun puhumme muutoksista, joita voit tehdä kylpyhuoneessa, tässä on sinulle toinen idea: eko-tuotteet!

Luonnolliset, ympäristöystävälliset tuotteet eivät sisällä vaarallisia kemikaaleja, joita löytyy niiden haitallisista vaihtoehdoista. Kokeile vaihtaa shampoo, hoitoaine, saippua ja hammastahna ympäristöystävällisiin tuotteisiin ja odota myönteistä palautetta, jota aivan varmasti saat vierailtasi. Toinen eteenpäin suuntautuva siirto on vaihtaminen kylpytuotteiden miniatyyripakkauksista seinään kiinnitettäviin, uudelleen täytettäviin annostelusäiliöihin. Sen lisäksi että tämä on huomattavasti kustannustehokkaampaa, se on myös paljon ympäristöystävällisempää. 

Ruoka 

40% on luku, jonka monet virastot mainitsevat prosentteina hotelliteollisuudessa tuhlatusta ruuasta. Joten miten vähennät sekä ruoan tuhlausta ja tulet ympäristöystävällisemmäksi samalla kun kasvatat yrityksesi tulosta? Miksi et aloittaisi kokeilemalla näitä ehdotuksia?

  • Järjestä tarkastus. Työskentele henkilöstön kanssa sen selvittämiseksi, mitä ruokaa yleensä heitetään pois, ja vähennä sen tilattua määrää. 
  • Käytä ylimääräistä ruokaa uudelleen. Sisällytä esimerkiksi lounaasta jääneet tähteet illallisen menuhun. Anna vieraittesi ottaa tähteet mukaan eväspaketissa. Lahjoita jäämät hyväntekeväisyysjärjestöille ja säästää kustannuksia, jotka aiheutuvat ruuan poistamisesta tiloistasi. Nämä organisaatiot järjestävät monilla alueilla keräyspalveluita. 
  • Monet hotellit kasvattavat oman ruokansa. Se ei ole vaihtoehto kaikille, mutta jos tila ja olosuhteet sallivat sen, et vain säästää kustannuksia, houkuttelet sellaisia vieraita, jotka etsivät parasta kokemusta sekä ympäristöstä että terveydestä – luomuruokaa!

Nämä muutokset eivät tapahdu yön yli, mutta jos aloitat tänään, ei kestä kauan ennen kuin hyödyt alkavat näkyä. Säästät varmasti kustannuksissa sisällyttämällä ainakin osan näistä toimenpiteistä, mutta sen lisäksi saat tyydytystä sen tietämisestä, että autat planeettamme, ja mikä voi olla sen tärkeämpää?