De drie initiatieven die hotels helpen om groen te worden

November 05, 2019, 01:52 AM EST

De klimaatverandering geeft uitdagingen die ons allemaal aangaan terwijl we proberen om meer actieve keuzes te maken die beter zijn voor de planeet. Het veranderen van ingewortelde gewoontes geen gemakkelijke taak en vaak is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen.

Maar we moeten allemaal ergens beginnen en voor degenen in de horeca branche zijn er heel veel mogelijkheden om op te treden als leiders in het „groen gaan“, wat overal ter wereld plaatsvindt. Je hebt waarschijnlijk het gezegde gehoord: ‘je kunt niet alles doen, maar iedereen iets kan doen’. Als hotelier is het belangrijk om je te concentreren op het ‘iets’ dat je kunt doen om je impact op het milieu te verminderen. Het lijkt misschien niet veel, maar samen kunnen we echt dingen  veranderen.

Het runnen van een hotel kan zorgen voor veel verspilling op een aantal gebieden zoals voedsel, water en energie. Laten we eens een kijken naar de problemen en wat mogelijke oplossingen.

Energie

Het zal geen verrassing zijn als bedrijfseigenaar om te weten dat geld uit de kieren van een gebouw druppelt in de vorm van verloren energie. Om het probleem aan te pakken moeten we er eerst achter zien te komen waar, hoe en waarom deze energie verloren gaat. Er zijn een paar manieren waarop je dit kunt doen, bijvoorbeeld door

  • een energie manager te benoemen die mogelijke verbeterpunten kan benadrukken
  • interactie met personeel om probleemgebieden te identificeren en regelmatig te brainstormen
  • het creëren van bewustzijn en ondersteuning bij gasten

Deze ‘eerste stappen’ zijn zelfs voor de kleinste bedrijven toe te passen omdat ze goedkoop en relatief gemakkelijk uitvoerbaar zijn. Ze zullen je een overzicht geven van je eigen situatie en afhankelijk van je budget en omstandigheden kun je kiezen met welke verbeteringen je aan de slag wilt gaan.

Soms hoeven alleen kleine dingen aangepast te worden, zoals

  • het vervangen van gloeilampen naar spaarlampen.
  • het gebruik van automatisch besparende stopcontacten die uitgeschakeld worden wanneer een apparaat niet in gebruik is wanneer de kamer vrij is.
  • de invoering van zonnepanelen om het energieverbruik te verminderen.
  • het gebruik van een gebouwbeheersysteem om de verwarming te regelen.

‘je kunt niet alles doen, maar iedereen iets kan doen’

Water

Een lekkende wc kan tot 750 liter water per dag verliezen en twee draai-kranen kunnen in een minuut tot 30 liter water afgeven wanneer ze volledig geopend zijn. Dit geeft een beeld van het enorme volume aan water dat verloren kan gaan wanneer hier niet op gelet wordt.

Mensen hebben de neiging om langer te douchen tijdens hun verblijf in hotels, waarbij het water blijft lopen wanneer ze bijvoorbeeld hun tanden poetsen. Omdat je wilt dat je gasten een aangenaam verblijf hebben, is het nodig hier een oplossing te bedenken die je gasten niet eens zullen merken. 

Je kunt bijvoorbeeld waterbesparende douchekoppen gebruiken. Deze zijn in verschillende maten te krijgen waarmee je veel of weinig water kunt besparen. Vergeet niet dat kleine beetjes helpen als er vaak gedoucht wordt!

Een andere zeer betaalbare manier om water te besparen is om een notitie naast de gootsteen achter te laten die je gasten zal helpen herinneren om voorzichtig te zijn met het water dat we hebben en het niet te verspillen terwijl je ze bedankt voor hun medewerking.

En terwijl we het hebben over veranderingen die je kunt maken in de badkamer, hier is een ander idee: eco-producten!

Natuurlijke eco-vriendelijke producten bevatten niet de gevaarlijke chemicaliën die hun schadelijke alternatieven hebben. Probeer over te stappen op milieuvriendelijke shampoo, conditioner, zeep en tandpasta en wacht dan op de geweldige feedback die je gegarandeerd van je gasten zult krijgen. Een andere voorwaartse gedachte beweging zou zijn om van miniatuur flesjes van toiletartikelen te veranderen in aan de muur gemonteerde, hervulbare dispensaria. Niet alleen is dit veel kosten effectiever, het is ook veel beter voor het milieu.

Voedsel

Er wordt geschat dat 40% van het voedsel in de horeca branche verspilt wordt.  Dus hoe verminder je voedselverspilling en ga je groen terwijl je je bottom line verhoogt? Misschien kun je beginnen met het proberen van deze suggesties!

  • Een audit doen. Werk samen met medewerkers om te bepalen welk voedsel het vaakst wordt weggegooid en bestel hier minder van.
  • Hergebruik overtollig voedsel. Neem bijvoorbeeld restjes van de lunch mee in het dinermenu. Bied je gasten Doggy Bags aan. Doneer restjes aan liefdadigheidsinstellingen en bespaar op de kosten van het verwijderen van voedsel van het terrein. Op veel gebieden zullen deze organisaties ophaaldiensten aanbieden.
  • Veel hotels verbouwen zelf hun producten Dit is niet voor iedereen mogelijk, maar wanneer ruimte en omstandigheden dit mogelijk maken, kun je het soort gasten aantrekken die op kijken vanuit een milieu vriendelijk en gezond perspectief: biologisch voedsel!

Deze veranderingen gebeuren niet in een nacht, maar als je vandaag begint zal het niet lang voordat de voordelen zichtbaar worden. Je bespaart zeker kosten door een aantal van deze maatregelen te integreren, maar je hebt daarbij ook voldoening om te weten dat je onze planeet helpt en wat kan er belangrijker zijn dan dat?