Sirvoy gör det enkelt för dig att meddela statistik till SCB.

September 24, 2019, 10:22 AM EDT

Vi är glada att kunna meddela att Sirvoy har uppdaterats med en efterlängtad tjänst. Det är nu enkelt för dig att skicka bokningsstatistik till SCB varje månad.
Men först, vad är SCB?

Statistiska centralbyrån (SCB) är en statlig myndighet som jobbar med att ta fram statistik för bland annat turismens utveckling i Sverige. Enligt lag ska det finnas statistik för allmän information och det är regeringen som bestämmer vilka ämnes- och statistikområden som det ska finnas officiell statistik för.
Denna statistik ska vara tillgänglig för alla. Man kan inte köpa sig fri från att skicka in uppgifterna och man får inte heller betalt för att göra det.

Vad betyder det här för dig?
En gång i månaden behöver du som driver ett hotell, stugby, vandrarhem eller campingplats skicka in uppgifter om hur det har gått den senaste månaden.
Det är uppgifter om hur många gästnätter du haft, antalet svenska och utländska gäster, dina logiintäkter, anläggningens kapacitet m.m. Det här kallas inkvarteringsstatistik, med syftet att kunna förstå och följa turismens utveckling.

Sirvoy gör det enkelt för dig
Det här låter ju kanske lite krångligt. Men så svårt är det inte! Om du använder dig av Sirvoy’s bokningssystem sköter sig det mesta automatiskt. Du kan nu skapa en månadsrapport till SCB med hjälp av statistik-sidan på ditt konto och där klicka på “ladda ner SCB-fil”. Den här möjligheten gäller både för dig som har Sirvoy STARTER och Sirvoy PRO. Mer information får du i den här supportartikeln.