Nieuwe wetgeving betreffende Creditcard betalingen voor Europese Creditcard houders

August 01, 2019, 10:10 AM EDT

Per 14 September 2019 zullen er nieuwe richtlijnen in gaan die invloed hebben op hoe Europese gasten hun online betalingen kunnen authenticeren. Om creditcard betalingen te kunnen accepteren moet er voldaan worden aan de SCA – Strong Customer Authenticatie (Sterke klant authenticatie.

Transacties die niet voldoen aan deze nieuwe richtlijn kunnen geweigerd worden door de bank van de klant.

Deze verandering heeft geen invloed op online betalingen die door de klant zelf worden geïnitieerd (de gast moet zich dan zelf authenticeren gedurende het betaalproces). Het heeft wel invloed op betalingen die je laat verrichten op creditcards waarbij de gast de cardgegevens heeft verstrekt. Dit kan via de bookingchannels gebeuren, of het kan gaan om cardgegevens die je hebt opgeslagen in Stripe of de Sirvoy Vault om later te gebruiken. Wanneer een online betaling is geweigerd kan het zijn dat je de gast opnieuw moet vragen om de creditcard gegevens of ze kunnen de betaling doen via de Review booking feature van de booking engine.

Wij werken er op dit moment aan om de betaalfunctionaliteiten te optimaliseren in Sirvoy, ter voorbereiding op deze aankomende verandering. In de tussentijd kun je meer informatie over de SCA vinden op: https://stripe.com/guides/strong-customer-authentication..