Hur man blir den perfekta värden på Airbnb

April 27, 2019, 04:01 AM EDT

Från och med idag har Airbnb över fyra miljoner listade boenden så det är nog rimligt att säga att vissa boenden inte kommer hamna bland “Airbnbs mest bokade genom tiderna”. Vissa kommer inte ens att få en enda bokning och det är något vi definitivt inte vill ska hända med er! Om ni har hittat er själva långt, långt ner på Airbnbs listor så har vi några enkla steg för att hjälpa er att komma högre upp.

Att hantera de stora frågorna
Kommer vi någonsin att få en bokning? Hur gör vi för att få vår första bokning? Vad händer om ingen gillar vårt ställe? Det här är frågor som kan snurra runt i huvudet. Men ni behöver inte vara rädda, vi är här för att hjälpa till!
Marknaden på Airbnb är hård och det är svårt att komma igång eftersom nästan alla tittar på recensioner, betyg och tidigare erfarenheter från andra gäster. Men det finns några saker som ni kan göra för att sticka ut från mängden.

Er plats på listan
Först av allt, vad är “listan” för någonting? Listan på Airbnb är i grunden platsen där ni skriver ner all information om ert boende. Några exempel kan vara, var er fastighet ligger, vilka bekvämligheter ni erbjuder och vilka utrymmen era gäster kan använda. Kommer de att bo i gemensamma utrymmen i ert eget hem, bara ett extra rum, eller hyr ni ut en helt separat fastighet?
När ni fyller i uppgifter på er lista är det väldigt viktigt att ni fyller i allt. Strunta inte i de uppgifter som verkar oväsentliga. Dessa uppgifter kan vara små saker som att ni tillhandahåller en första hjälpen-låda eller en brandsläckare.

Kom ihåg att uppdatera ofta; kanske glömde ni att inkludera något första gången eller så har ni skaffat nya apparater eller faciliteter som ni kan lägga till i er beskrivning. Ju mer information, desto bättre. Det bästa med detta tillvägagångssätt är att era gäster kommer att vara fullt medvetna om vad ni erbjuder och inte erbjuder innan de anländer och kommer därför inte att klaga senare med hjälp av sin online-recension.
Glöm inte att ägna mycket uppmärksamhet åt era fotografier. Ta massor av trevliga, ljusa och informativa bilder. De kommer att ge potentiella gäster ett gott och varaktigt intryck som de kommer minnas när de går vidare för att titta på andra boenden. Läs mer om det i vår tidigare bloggintervju.

Hur mycket ska man ta betalt?
Airbnb är mycket tydligt med att de priser man väljer för sitt boende är helt ens eget beslut. Det finns inget rätt eller fel belopp. Men kom ihåg att om ni är nya, utan recensioner eller betyg, kommer gästerna förmodligen inte att chansa på er om era avgifter är väldigt höga.
Vissa människor gör misstaget att tidigt ta för mycket betalt eftersom de tycker att det är ett snabbare sätt att tjäna pengar. Men att öka er verksamhet i en långsam men stadig takt kommer att ge en mer långsiktig vinst.

Att ställa in priserna strax under genomsnittet kommer sannolikt att ge er mer gäster i början och när ni fått ett antal bra recensioner kan man eventuellt öka sina priser. För att få vägledning till sin prissättning rekommenderar Airbnb att man tittar på hur mycket andra värdar tar betalt i sitt område.

Svara era gäster
På er sida på Airbnb har gästerna möjlighet att “kontakta värden” och skicka ett direktmeddelande med sina frågor. Om de väntar på ert svar innan de vill bekräfta sin bokning är risken att ni har minimalt med svarstid. Om de inte får svar mycket snabbt kommer de förmodligen att vända sig någon annanstans.

Om de har en fråga som ni inte kan svara på direkt, låt dem i alla fall veta att ni har sett deras fråga och att ni kommer tillbaka med informationen så snart som möjligt. Det snabba svaret försäkrar dem om att ni är en pålitlig värd och det ökar era chanser att de senare kommer att boka hos er.

Ert hem
Målet bör vara att få era gäster att känna sig så välkomna som möjligt, att helt enkelt skapa ett hem borta från det egna hemmet. Här är några tips som kan hjälpa er åstadkomma detta.

Investera i saker som får era gäster att älska ert fantastiska värdskap. Det kan till exempel vara lite mellanmål och drycker i kylskåpet. Försök sätta er själva i era gästers ställe. Om er ständiga oro är att komma någonstans där det inte finns balsam för håret, se då till att det finns i ert badrum! Kom ihåg att det här kan vara första gången era gäster besöker området, så ett informationsblad är alltid en bra idé. Inkludera saker som hur man hittar till närmaste affär, wifi-lösenord och bra restauranger. Planera och förbered så er gäst kommer att skriva en bra recension om sin vistelse.

Investera i saker som får era gäster att älska ert fantastiska värdskap.______

Som redan nämnts i avsnittet “Er plats på listan” om bilder så rekommenderas det att inkludera så många bilder på ert boende som möjligt. Det kommer att ge era gäster en korrekt bild av vad de kan förvänta sig och förhoppningsvis innebär det att de inte får några obehagliga överraskningar när de kommer.

Om ni är Sirvoy-användare och för närvarande driver ett B&B eller vill hyra ut er bostad kan ni ansluta er till Airbnb. Se till att skaffa Sirvoy Pro så att ni kan ansluta till Airbnb och många fler kanaler. Som alltid är ni välkomna att kontakta vår 24/7 support för att få mer information.