Selg flere rom med bedre hotellfotografering

February 06, 2019, 04:49 PM EST

En ting alle hotelleiere har til felles, enten de eier en B&B, et hotell, en campingplass eller et herberge, er at de trenger bilder og videoer for å vise hva de har å tilby. Bildene er utrolig viktige, siden de ofte er det første en kunde ser, og som vi vet er førsteinntrykket avgjørende. God bruk av bilder kan engasjere kunder, det kan føre til at de blir følelsesmessig knyttet til hotellet ditt, noe som kan være triggeren som gjør at de booker.

Vi snakket med eiendoms- og interiør-fotograf Anna Larson for å se hvilken erfaring hun kunne dele med hotelleiere som ønsker å framstå best mulig på bilder. Hun delte sine synspunkter om viktigheten av å gjøre hotellfotografering helt riktig og gav også noen nyttige tips og triks for dem som ønsker å gjøre fotograferingen selv. Om du tenker på å gi hotellet ditt en ny makeover, oppdatere bildene for 2019 eller vurderer en full overhaling, ble dette intervjuet gjort for akkurat deg!

Kan du forklare hva som gjør hotellfotografering annerledes enn andre fotograferingsformer?

Anna: Hotelfotografering er en helt annen verden for mange. Du jobber med livløse objekter i stedet for levende skapninger. Du må omorganisere ting slik at de ser bra ut og det er en ferdighet som bare kommer med tid og erfaring. Hotellfotografering handler om plass og sammensetning, det å vise fram et rom fra dets beste side.

Hva bør et hotell se etter når de velger en fotograf?

Anna: Ideelt sett, bør de se etter en fotograf med en åpenbar sans for design. Du trenger noen som er dyktige teknisk sett til å sette opp og produsere flotte bilder, men like viktig noen med en kunstnerisk sans. En sann designer vil forberede eiendommen din, ved å iscenesette og arrangere hvert område med de rette rekvisittene slik at hvert vært rom framstilles optimalt!

Så hvor bør de se etter inspirasjon?

Anna: Instagram er jo åpenbart, det er den perfekte jaktmark for bildeskatter. Se etter flotte bilder som appellerer til deg, kontakt så fotografen for å kunne ta en nærmere kikk på arbeidet deres i så mange forskjellige miljøer som mulig. Sjekk ut andre hotellnettsider også, hvor du ofte finner referanser til fotografens arbeid siden bilder ofte har copyright. Google deg fram til nettsider og bilder online. Det er rikelig med informasjon veldig lett tilgjengelig, så det er ikke vanskelig å finne noen med ekte talent. Selvfølgelig erstatter ikke noe av dette det du hører fra andre, så spør venner og kollegaer om referanser, men stol ikke bare på det de sier, det er alltid smart å sjekke en fotografs tidligere arbeid.

Så ville du anbefalt et hotell å ta bilder på egen hånd og hvilke tips ville du gitt dem?

Anna: Min beste anbefaling er at et hotell aldri bør ta bildene selv. Selv med det rette utstyret er det for mye som kan gå galt, og hvis du ønsker et profesjonelt sluttresultat trenger du en som er profesjonell. Men siden jeg har blitt spurt om noen tips vil jeg komme med noen, men husk at de er ikke garanterer perfekte bilder, siden det bare er for mange variabler!

12 punkter som jeg mener er nøkkelen til et godt resultat:

 • Forsikre deg om at alt er skinnende rent.
 • Fjern alle personlige eiendeler fra rommet, renholdsutstyr, plastikkobjekter. Tenk minimalistisk!
 • Forsikre deg om at sengetøyet matcher. Hold deg til nøytrale farger, fortrinnsvis hvit eller beige.
 • Alle håndklær bør være av den samme fargen, igjen vil du forsikre deg om at de er nøytrale.
 • Alle ganger bør være helt tomme.
 • Ikke prøv å gjemme ting, for eksempel dytte ting bak vasker eller skap.  
 • Ikke gjem et fint gulv, flytt tepper og matter og prøv å skape et rolig inntrykk.
 • Aldri fotografer med en mobiltelefon. Det betyr ingenting at det er «toppmodellen med det beste kameraet». Det er ikke et alternativ, tro meg!
 • Semi-profesjonelle kameraer kan gjøre jobben, men belysningen er veldig viktig. Prøv å jobbe med været og vent på en fin, klar dag.
 • Aldri bruk blits. Dette vil gi harde linjer med skygger, som fører til et flatt, kjedelig bilde. Naturlig dagslys mykner et bilde og gir et mer naturlig resultat.
 • Bruk en linse. En klar dag, ingen blits. På en vidvinkel går jeg maks til 20. Etter det blir det for bredt og vinkler blir rare.
 • Et kamerastativ er nødvendig for å ta gode bilder. Ikke vinkle kameraet, la det stå helt rett. Ikke posisjoner det for høyt eller lavt, og vil du oppnå den beste vinkelen, stå på knærne når du tar bildene!

Om fotografen: Anna Larson startet i faget ved å jobbe som fotograf for interiørblad i Sverige og karrieren strekker seg nå over mer enn ti år. Er du interessert kan du se mere av hennes arbeid under anna_foxola på Instagram.