Verkoop meer kamers met betere hotel fotografie

January 28, 2019, 03:45 AM EST

Een ding dat alle hoteliers gemeen hebben, of ze nu een B&B, hotel, camping of zelfs een hostel hebben, is dat ze allemaal foto’s en / of video’s nodig hebben om hun bedrijf te laten zien. Deze foto’s zijn ongelooflijk belangrijk omdat ze meestal het eerste aanspreekpunt van het hotel zijn en zoals we allemaal weten, de eerste indruk blijft vaak hangen. Door effectief gebruik te maken van afbeeldingen kun je een emotionele band tussen de klant en uw bedrijf maken, wat de noodzakelijke trigger kan zijn om hen ertoe te brengen zich te binden en een boeking te maken.

We spraken met vastgoed- en interieurfotograaf Anna Larson om te zien welk inzicht ze zou kunnen geven aan hoteliers die er op hun best uit willen zien voor de camera. Ze deelde haar mening met ons over het belang om hotelfotografie precies goed te krijgen en gaf een aantal handige tips en trucs voor iedereen die erover denkt om zelf fotografie te doen. Of je nu overweegt om een hotel make-over te krijgen, afbeeldingen voor 2019 bij te werken of zelfs een complete revisie, dit interview is speciaal voor jou gedaan!

Kun je uitleggen hoe hotelfotografie verschilt van andere soorten fotografie?

Anna: Hotelfotografie is een heel eigen soort fotografie. Je werkt met levenloze objecten in plaats van met levende wezens. Je moet objecten opnieuw rangschikken om ze er goed uit te laten zien, wat een vaardigheid is die alleen door tijd en ervaring wordt verworven. Hotelfotografie gaat over ruimte en compositie en het tonen van een kamer zoals die er op zijn best uitziet.l

Waar moet een hotel op letten bij het kiezen van een fotograaf?

Anna: In het ideale geval zouden ze op zoek moeten gaan naar een fotograaf met een duidelijke kijk op design. Je hebt iemand nodig die goed is in de technische aspecten van het opzetten en produceren van geweldige foto’s, maar net zo belangrijk is iemand met echte artistieke capaciteiten. Een echte ontwerper zal uw locatie voorbereiden en elke ruimte inrichten met de juiste rekwisieten zodat elke kamer perfect wordt gepresenteerd.

Dus waar moeten ze hun inspiratie zoeken?

Anna: De meest voor de hand liggende locatie zou Instagram zijn, het is het perfecte jachtgebied voor fotografie schatten. Zoek naar heel mooie afbeeldingen die je aanspreken en benader de fotograaf om hun werk in zoveel mogelijk verschillende omgevingen gedetailleerder te bekijken. Bekijk ook andere hotelwebsites, je kunt vaak verwijzingen vinden naar het werk van fotografen omdat het auteursrechtelijk beschermd is. Google naar websites en bekijk online afbeeldingen – er is nu een schat aan informatie binnen handbereik, dus het is echt niet moeilijk om goed talent te vinden. Natuurlijk komt geen van deze dingen in de plaats van mond-tot-mondreclame, dus vraag vrienden en collega’s om verwijzingen, maar vertrouw niet blind op een verbale verwijzing; kijk altijd naar het vorige werk van een fotograaf.

Dus zou je een hotel aanraden om zelf foto’s te maken en welke tips zou je ze geven?

Anna: Mijn beste tip is om aan te bevelen dat een hotel nooit eigen foto’s maakt. Zelfs met de juiste apparatuur kunnen er te veel dingen misgaan en als je een professionele afwerking wilt, heb je een professional nodig. Maar aangezien mij om enkele tips is gevraagd, ga ik ze geven, maar onthoud dat dit geen waterdichte methode is om een perfecte foto te krijgen, omdat er gewoon te veel variabelen zijn!

Een tiental punten waarvan ik denk dat ze de sleutel zijn om een goed resultaat te krijgen, zijn de volgende:

 • Zorg ervoor dat alles sprankelend schoon is.
 • Verwijder alle persoonlijke voorwerpen uit de kamer, schoonmaakvoorwerpen, heldere plastic voorwerpen. Denk minimalistisch!
 • Zorg ervoor dat het beddengoed matcht. Blijf bij neutrale kleuren, bij voorkeur wit of beige.
 • Handdoeken moeten allemaal dezelfde kleur hebben, nogmaals, je wilt zeker weten dat ze neutraal van kleur zijn.
 • Gangen moeten helemaal leeg zijn.
 • Probeer geen dingen te verbergen, bijvoorbeeld dingen achter gootstenen of kasten te stoppen.
 • Verberg geen goede vloer, verplaats tapijten of bedekkingen niet en probeer een rustige indruk te maken.
 • Probeer nooit te fotograferen met een telefoon. Het maakt niet uit of het een topklasse toestel is met een mooie camera. Ik geloof niet dat dit ooit een optie is. 
 • Semi-professionele camera’s kunnen het werk doen, maar een goede belichting is hier van cruciaal belang. Probeer met het weer te werken door te wachten op een mooie heldere dag.
 • Gebruik nooit een flitser. Dit resulteert in harde lijnen met schaduwen die tot vlakke, saaie afbeeldingen leiden. Natuurlijk daglicht verzacht een foto en zorgt voor een natuurlijker resultaat.
 • Gebruik een lens. Een heldere dag, geen flits. Op een groothoeklens ga ik naar max 20. Daarna wordt het te breed en worden de lijnen teveel vervormd.
 • Een camerastatief is een noodzaak die recht naar voren gericht is, niet in een hoek. Plaats hem niet te hoog of te laag en voor de beste hoek schiet je op je knieën!

Over de fotograaf: Anna Larson begon in de branche als interieurfotograaf voor woonbladen in Zweden en haar carrière beslaat nu meer dan een decennium. Geïnteresseerden kunnen haar werk op Instagram bekijken op anna_foxola.