Myy enemmän paremmilla valokuvilla

January 28, 2019, 03:50 AM EST

Yksi asia, joka kaikki hotellinpitäjillä on yhteistä, olipa kyseessä aamiaismajoitus, hotelli, leirintäalue tai jopa hostelli on, että he kaikki tarvitsevat valokuvia ja/tai videoita liiketoimintansa esittelemiseksi. Valokuvat ovat uskomattoman tärkeitä, koska ne ovat yleensä ensimmäinen kosketuspinta hotelliin ja kuten kaikki tiedämme, ensimmäiset vaikutelmat ovat pysyviä. Asiakkaan kiehtominen tehokkaiden kuvien avulla voi luoda emotionaalisen yhteyden hotelliisi, joka voi olla juuri se mitä tarvitaan jotta saisit heidät sitoutumaan ja tekemään varauksen.

Puhuimme kiinteistö- ja sisustuskuvaaja Anna Larsonin kanssa kuullaksemme, mitä vinkkejä hän voisi antaa hotellinpitäjille, jotka haluavat että heidän hotellinsa näyttää mahdollisimman hyvältä valokuvissa. Hän jakoi näkemyksensä siitä, miten tärkeää on ottaa täsmälleen oikeanlaisia hotellikuvia ja antoi hyödyllisiä vinkkejä ja keinoja kaikille, jotka aikovat ottaa valokuvansa itse. Olitpa ajatellut tehdä muutoksia hotelliisi, päivittää kuvasi vuodelle 2019, tai harkitset täydellistä remonttia, tämä haastattelu tehtiin juuri sinua varten!

Voisitko selittää, miten hotellikuvaus eroaa muunlaisesta valokuvauksesta?

Anna: Hotellin valokuvaaminen on täysin erilaista kuin moni muu valokuvaus. Elävien motiivien sijaan työskentelet elottomien esineiden kanssa. Sinun täytyy järjestää esineitä uudelleen, jotta ne näyttäisivät hyvältä, mikä on taito, jonka voi hankia vain ajan ja kokemuksen kautta. Hotellin valokuvauksessa on kyse tilasta ja sommittelusta ja huoneen esittelemisestä parhaalla mahdollisella tavalla.

Mitä hotellin pitäisi pitää mielessä valokuvaajan valinnassa?

Anna: Heidän pitäisi mieluiten etsiä valokuvaajaa, joka on erityisen kiinnostunut sisustuksesta. Tarvitset jonkun, jolla on erinomaista teknistä osaamista ja osaa ottaa upeita valokuvia, mutta yhtä tärkeää on että valokuvaajalla on taiteellista silmää. Oikea sisustaja tekee valmisteluja ja lavastaa jokaisen alueen, käyttäen juuri oikeaa rekvisiittaa, jotta jokainen huone näyttäisi mahdollisimman hyvältä.

Mistä hotellien pitäisi etsiä inspiraatiota valokuvaukseen?

Anna: Ilmeinen lähde on Instagram, se on valokuvien aarreaitta. Etsi upeita kuvia, jotka vetoavat sinuun ja tutki sen jälkeen valokuvaajaa yksityiskohtaisemmin, tarkastelemalla hänen kuviaan mahdollisimman monista eri ympäristöistä. Tutustu myös muiden hotellien sivustoihin. Voit usein löytää viittauksia valokuvaajiin, koska kuvat ovat suojattu tekijänoikeudella. Hae sivustoja Googlessa ja tutustu nettikuviin – nykyään tietoa on saatavilla runsaasti, aivan käden ulottuvilla, joten lahjakkaita valokuvaajia ei todellakaan ole vaikea löytää. Tietenkään mikään näistä asioista ei korvaa suusanallisia suosituksia, joten pyydä näitä ystäviltä ja työtovereilta, mutta älä luota yksin näihin; muista aina katsoa valokuvaajan menneitä töitä.

Suosittelisitko hotellia ottamaan omat valokuvansa ja mitä vinkkejä antaisit heille?

Anna: Paras vinkkini on, ettei hotelli koskaan ota omia kuviaan. Jopa oikeilla varusteilla on liikaa asioita, jotka voivat mennä pieleen ja jos haluat ammattimaisen tuloksen tarvitset ammattilaisen. Kuitenkin, koska pyysitte että antaisin joitakin vinkkejä, aion mainita muutaman, mutta muista etteivät ne ole varma menetelmä täydellisien kuvien ottamiseksi, koska tähän liittyy aivan liian monta muuttuvaa tekijää!

Kymmenkunta kohtaa, jotka mielestäni ovat tärkeitä hyvän tuloksen saamisessa, ovat seuraavat:

 • Varmista, että kaikki on kimaltelevan puhdasta.
 • Poista huoneesta kaikki henkilökohtaiset esineet, puhdistusvälineet ja kirkkaat muoviesineet. Ajattele minimaalisesti!
 • Varmista, että vuodevaatteet ovat yhteensopivat. Pysy neutraaleissa väreissä, mieluiten valkoisessa tai kellanharmaassa.
 • Pyyhkeiden pitäisi olla samanvärisiä. Ja taas, varmista, että ne ovat neutraaleja.
 • Käytävien pitäisi olla täysin tyhjiä.
 • Älä yritä piilottaa tavaroita, esimerkiksi tunkemalla tavaroita lavuaarien tai kaappien taakse.
 • Älä piilota hyvää lattiaa. Siirrä mattoja tai päällysteitä ja yritä luoda rauhallinen vaikutelma.
 • Älä koskaan yritä kuvata kännykällä. Ei ole väliä, vaikka se olisi huippumallia, hienolla kameralla. En usko, että kännykkäkamerat ovat koskaan vaihtoehto. 
 • Harrastelijatason järjestelmäkamerat voivat hoitaa homman, mutta valaistus on elintärkeää. Yritä hyödyntää säätä odottamalla hienoa valoisaa päivää.
 • Älä koskaan käytä salamaa. Tämä johtaa kuviin joiden valaistus ja varjot tekevät niistä litteitä ja tylsiä. Luonnollinen päivänvalo pehmentää valokuvaa ja johtaa luonnollisemman tulokseen.
 • Käytä linssiä. Valoisa päivä, ei tarvetta salamaan. Laajakulmalinssillä menen itse enintään 20:een. Sen jälkeen siitä tulee liian laaja ja kulmat muuttuvat liian vääristyneiksi.
 • Kameran jalusta on välttämättömyys, suorassa ja eteenpäin, ei kulmassa. Älä aseta sitä liian korkealle tai liian matalalle, saat parhaan kulman valokuvaamalla polvillasi!

Tietoja valokuvaajasta: Anna Larson aloitti alalla työskentelyn kotilehtien sisustuskuvaajana Ruotsissa ja hänellä on nyt yli vuosikymmenen kokemus. Jos sinua kiinnostaa katsoa hänen töitään, voi tehdä niin Instagramissa, osoitteessa anna_foxola.